• Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.
  • Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

Alumni-nocturne: Helden, machines en vooruitgang: een eeuw arbeid en fotografie in de mijn

donderdag, 6 juni, 2013 - 18:00
mijnmuseum Beringen
Koolmijnlaan 201, 3582 Beringen
alumni@vub.ac.be
Alumni-event

Steenkoolmijnen roepen vaak beelden op van imposante mijnschachten in het landschap en de kompels in smerige overals met een hoofdlamp. Maar wat velen niet weten is dat het de geschiedenis van de mijnen in Limburg veel verder rijkt dan het ontginnen van steenkool.

Kom op 6 juni zelf die rijke geschiedenis ontdekken tijden de alumni nocturne “Helden, machines en vooruitgang: een eeuw arbeid en fotografie in de mijn”.

Na een korte rondleiding doorheen het mijnmuseum nemen VUB experts Bart Delbroek en Joeri Januarius  het woord. Zij laten ons ontdekken wie die mannen in blauwe overals waren, waar ze vandaan kwamen en hoe hun leven rond de mijnen georganiseerd was. We sluiten de avond af met een pint en een gezellige babbel!

• 18u: ontvangst en vrij bezoek aan het mijnmuseum;
  • 18u45: begeleide rondleiding in de mijngebouwen en ondergrondse "mijn simulatie";
  • 19u45: uiteenzetting door Joeri Januarius en Bart Delbroek en vragenronde;
  • 20u45: gezellig bijpraten aan de bar.

Praktisch

De nocturne vindt plaats op donderdag 6 juni in het mijnmuseum in Beringen.  Je kan het mijnmuseum het best met de wagen bereiken. Geraak je er zelf niet met de wagen? Of ga je en wil je eventueel je wagen open stellen voor alumni die er zelf niet geraken? Vul dan zeker het carpool document in voor 4 juni. Wij proberen dan ritten te matchen!

Inschrijven voor deze activiteit is noodzakelijk en kan via het onderstaande inschrijvingsformulier. Het inschrijvingsgeld bedraagt 15€. Partners en vrienden van alumni zijn welkom, maar zij dienen eveneens in te schrijven via het inschrijvingsformulier.

Hou zeker je bankkaart en -lezer bij de hand wanneer je je inschrijft. Er zal immers onmiddellijk gevraagd worden de betaling af te ronden. Je inschrijving is ook pas definitief na betaling. Inschrijven kan tot en met dinsdag 4 juni.

Inschrijven voor deze activiteit is jammer genoeg niet meer mogelijk.