Assistentenconferentie ACCA "Rechtsvergelijking in context"

vrijdag, 26 april, 2013 - 09:00
Faculteit: Law and Criminology
Université Libre de Bruxelles - Campus Solbosch Elsene
Building K, Room K3.201 (onthaal)
ACCA (Assistentenconferentie/Conférence des assistants)
acca.ulb@gmail.com
conferentie

De tweede editie van ACCA (Assistentenconferentie/Conférence des assistants) zal doorgaan op 26 april 2013 aan de Faculteit rechten en criminologie van de Université libre de Bruxelles (ULB). Het algemeen thema van ACCA 2013 is ‘Rechtsvergelijking in Context’. De conferentie zal worden geopend door Jan M. Smits (Professor of European Private Law at Maastricht University, Academic director of the Maastricht European Private Law Institute Research Professor of Comparative Legal Studies in the University of Helsinki).

ACCA werd opgericht in 2011 door assistenten van de rechtsfaculteiten van verschillende Belgische universiteiten en stelt zich tot doel de assistenten en onderzoekers van de Belgische rechtsfaculteiten te verenigen in een jaarlijkse conferentie. Tijdens ACCA 2013 presenteren meer dan 30 onderzoekers van alle Belgische rechtsfaculteiten hun onderzoek vanuit het perspectief van de rechtsvergelijking en treden assistenten uit alle landhoeken met elkaar in debat over de opportuniteit, methodologie en toepassing van rechtsvergelijking in juridisch onderzoek. ACCA biedt dan ook een unieke kans om in contact te treden met de collega-assistenten van de andere Belgische rechtsfaculteiten en hun onderzoek.

Inschrijven kan tot 22 april door een mail te sturen naar acca.ulb@gmail.com. Gelieve uw naam, voornaam en universiteit te vermelden. Wij hopen van harte u allen te mogen verwelkomen op 26 april!