Bier en Chemie: Bier in Stijl (inclusief degustatie)

maandag, 6 mei, 2013 - 19:30
Faculteit: Science and Bio-engineering Sciences
7G
WK en Jong-KVCV
kavlange@vub.ac.be

De Jong-Koninklijke Vlaamse Chemische Vereniging (Jong-KVCV) en Wetenschappelijke Kring (WK) organiseren een avondlezing 'Bier en Chemie: Bier in Stijl (inclusief degustatie)'. De lezing vindt plaats op maandag 6 mei 2013 op de Vrije Universiteit Brussel, Campus Etterbeek.

We refereren graag naar ons pintje als "een vloeibaar bo'ke" maar wat is er juist van aan? Had de mens eerst honger of eerst dorst? Feit is dat brood bakken en bier brouwen twee van de oudste biochemische technieken zijn die de mens beheerst. Bier begon zijn verhaal als een basisbehoefte bij elke maaltijd. Heden zien we het bier vloeien bij tal van gelegenheden, maar lijken we het steeds minder te drinken voor de dorst.

Bier Ambassadrice Anneke Rijkers neemt jullie op 6 mei aanstaande graag mee op ontdekking door het bierlandschap. Deze Zythologe en biersommelier toont jullie dat bier drinken ook kan in Stijl! Aan de hand van het brouwproces, de ingrediënten en de objectieve parameters die men hieraan stelt, helpt ze man én vrouw om orde in de chaos te scheppen. Bierbrouwen is vandaag de dag immers een redelijk exacte wetenschap. Na een heleboel labotesten is het tijd voor de laatste test: de proefondervindelijke! ‘Bier in Stijl’ – een bloemlezing doorheen enkele van onze populairste bierstijlen - helpt u ongetwijfeld op weg richting uw smaak.

De lezing start om 19.30u. Je vindt meer informatie op deze pagina. Inschrijven is verplicht en kan via volgend formulier.