Big talks, small talks: interessante inzichten voor jong en oud!

zaterdag, 7 september, 2013 - 11:00 to zaterdag, 7 september, 2013 - 14:00
Centraal op campus Etterbeek
Alumnirelaties & Wetenschapscommunicatie VUB
Alumni-event

Het beeld van "de wetenschapper in zijn/haar ivoren toren" is ondertussen volledig achterhaald! Dat bewijzen we eens te meer met de "Big talks - small talks: inspirerende inzichten voor groot en klein"

Op zaterdag 7 september nemen verschillende VUB proffen en onderzoekers, jou en je kids mee in de wondere wereld van hun onderzoeksdomein. Maar ze gaan verder dan dat. Ook de maatschappelijke relevantie van hun onderzoek komt aan bod.

Voor de volwassenen brengen zij interessante uiteenzettingen volgens het alom bekende en beproefde “TED” concept. Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

Voor de kids worden er verschillende interactieve workshops ingericht. Samen met hun leeftijdsgenootjes kunnen zij boeiende wetenschappelijke fenomenen ontdekken en er zelf mee experimenteren. Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

• Kleuterklas: Sportieve ontdekkingsreis!
  • 1ste tem 4de leerjaar: Zelf aan de slag met pipet en proefbuis!
  • 5de leerjaar tem 3de middelbaar: Coderingstheorie ontrafeld

Nadien kunnen klein en groot genieten van een lekkere lunch én hun nieuw verworven kennis uitwisselen.

• 10u30: verwelkoming
  • 11u: big talks – small talks
  • 12u30: lunch

Wil je graag je graag de campus te (her)ontdekken? Dat kan tijdens een campusrondleiding. Deze rondleiding wordt gegeven in kader van de VUB infodag die ook op 7 september plaatsvindt en gaat van start om 13u30. Ontdek wat je die dag nog allemaal kan beleven op de campus Etterbeek.

Praktisch

Big talks – Small talks vindt plaats op zaterdag 7 september op de campus Etterbeek van de VUB  Ontdek hoe je de campus het best kan bereiken.

Inschrijven voor deze activiteit is noodzakelijk en kan via het onderstaande inschrijvingsformulier.

Het inschrijvingsgeld voor volwassenen (>18jaar) bedraagt 5€ voor het programma inclusief de lunch. Kinderen (<18 jaar) nemen, met of zonder lunch, gratis deel.

Breng je een partner mee, dan dient hij of zij een apart inschrijvingsformulier in te vullen.

Aan de workshops voor kinderen kunnen maximum 20 kinderen deelnemen.

Hou zeker je bankkaart en -lezer bij de hand wanneer je je inschrijft. Er zal immers onmiddellijk gevraagd worden de betaling af te ronden. Je inschrijving is ook pas definitief na betaling. Inschrijven kan tot en met woensdag 4 september.

Schrijf je in!

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.