logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Boekvoorstelling Michel Bauwens: ‘De wereld redden, met peer-to-peer naar een postkapitalistische samenleving’

dinsdag, 15 oktober, 2013 - 20:30
Kaaitheater
Sainctelettesquare 20, 1000 Brussel
boekvoorstelling

Michel Bauwens, 'De wereld redden'Op donderdag 24 oktober 2013 vindt aan de VUB een groot debatevent plaats rond open science en hoe open toegang tot onderzoeksdata een middel kan zijn om wetenschapsfraude tegen te gaan. Naast keynote speaker Jimmy Wales, co-stichter van Wikipedia, zal op het event ook Michel Bauwens aanwezig zijn en het woord nemen.

Michel Bauwens is stichter van de Foundation for Peer-to-Peer Alternatives. Vorig jaar werd hij door het Post Growth Institute als enige Belg opgenomen in de lijst van de 100 meest inspirerende personen voor een duurzame toekomst.

Wie een voorproefje wil van de thesis die Michel Bauwens tijdens het Open Science-event zal voorleggen, kan op dinsdag 15 oktober afzakken naar het Kaaiheater in Brussel. Daar, om 20.30 u wordt zijn laatste boek voorgesteld tijdens een vraaggesprek en discussie met de auteur.

Michel Bauwens ziet in nieuwe fenomenen zoals de samenwerkingseconomie, peer-to-peer-netwerken, stadslandbouw etc. een weg naar een postkapitalistische samenleving waar de markt zal onderworpen worden aan het algemeen belang. Om de wereld te redden, zo stelt hij in zijn nieuwe boek, dringt zich een herlokalisering van de productie op en een uitbreiding van globale samenwerking op vlak van kennis, code en design.

Voorstelling laatste boek van Michel Bauwens, dinsdag 15 oktober 2013 om 20.30 u in het Kaaitheater in Brussel.