Dag van de Wetenschap - Brussel

Atomium
Atomiumsquare B-1020 Brussel
wetenschapsfestival

VUB op de dag van de wetenschapOp zondag 24 november 2013 vindt de Dag van de Wetenschap@ Brussel plaats. Op die dag kun je met wetenschap kennismaken op 3 spectaculaire locaties!

Tijdens de Dag van de Wetenschap openen het Atomium, het Planetarium van de Koninklijke Sterrenwacht van België en het Universitair ziekenhuis van Brussel de deuren om je te laten proeven van onderzoek en wetenschappelijke innovatie.

Op de Heizel zullen de bollen van het Atomium bruisen van de wetenschap. Onderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel en Erasmushogeschool Brussel laten er van 10u30 tot 18u hun onderzoek zien, horen en voelen in een interactieve expo. Waar kan dit immers beter dan in hét chemisch en nationaal symbool?

Daarnaast kan je in de Snijzaal van de Faculteit Geneeskunde van de Vrije Universiteit Brussel een reis door het menselijk lichaam maken. Of je neemt een kijkje achter de schermen van het UZ Brussel tijdens een van onze geleide bezoeken.

In het Planetarium van de Koninklijke Sterrenwacht van België worden er tal van activiteiten georganiseerd voor de jongsten onder ons. Ontdek het heelal, schiet je eigen raket af of stel een vraag aan een echte astronaut.

Al deze activiteiten zijn volledig gratis mits voorafgaande registratie via www.dagvandewetenschapbrussel.be

Bijlage:
PDF icon DaWe Logo.pdf