Didier Reynders – Pascal Smet over de toekomst van Brussel

Faculteit: Arts and Philosophy
Van Miert-gebouw, Pleinlaan 5, verdieping -1
zaal Lisbon-Rome - parkeren kan op de VUB-campus
opleiding tot master in de journalistiek
GRAAG AANMELDEN bij martine.mallefroy@vub.ac.be

OPGELET: DIT EVENT IS UITGESTELD!

Op 10 december organiseert de opleiding tot master in de Journalistiek van de VUB een debat over De Toekomst van Brussel in België, Europa en de wereldmet federaal vicepremier Didier Reynders (MR) en Vlaams minister Pascal Smet (sp.a). Het debat wordt geleid door Liesbeth Van  Impe, politiek hoofdredacteur van Het Nieuwsblad en docente politieke berichtgeving in onze opleiding.

Brussel is een stad en een gewest met veel potentieel, maar het kampt met een imagoprobleem. Hoe moeten we denken over de toekomst van Brussel in België, en meer ambitieus, ook in Europa en de wereld? Hoe moeten stad en gewest zich profileren en zich verhouden tot elkaar? Wat heeft Brussel te bieden aan jonge mensen die er hun leven willen opbouwen?

De ministers Reynders en Smet hebben daarover hun eigen ideeën. Beiden zijn (ingeweken) Brusselaars. Huidig vicepremier Didier Reynders (MR) heeft grote plannen met Brussel. Het is geen geheim dat hij bij de verkiezingen in 2014 mogelijk een gooi doet naar het minister-presidentschap van het Hoofdstedelijk Gewest. Ook Pascal Smet (sp.a) heeft een duidelijke visie op Brussel. Hij is het meest bekend als Vlaams minister van Onderwijs, maar tussen 2003 en 2009 was hij een opvallend minister in de Brusselse regering. Hij heeft dus een brede kijk op de hoofdstad. Beiden gaan graag in gesprek met een publiek van studenten, van wie een groot aantal hen binnenkort als professioneel journalist hoopt te ontmoeten.

Het debat staat open voor alle geïnteresseerden, maar wij verzoeken u om u aan te melden op dit mailadres.

Praktisch:

• 10 uur                   inleiding door coördinator Martina Temmerman van de opleiding journalistiek
  • 10.05 uur              debat
  • 11 uur                   gelegenheid tot vragen stellen vanuit het publiek
  • 11.30 uur              kleine receptie, aangeboden door de vakgroep Toegepaste Taalkunde; mogelijkheid tot gesprek met de ministers