Fotonica: Toepassingen van Lichttechnologie voor een betere wereld - lezing door Prof. dr. Ir. Thienpont

dinsdag, 26 maart, 2013 - 19:30
Howest - campus Kortrijk
Graaf Karel de Goedelaan 5, 8500 Kortrijk
Alumni-event

De alumniwerking van de Vrije Universiteit Brussel en Howest nodigen je graag uit op dinsdag 26 maart voor de voordracht “Fotonica: Toepassingen van Lichttechnologie voor een betere wereld". De voordracht wordt verzorgd door Prof. dr. Ir. Hugo Thienpont van de Vrije Universiteit Brussel.

Volgend op de lezing word een rondleiding voorzien bij de tentoonstelling "Brainstormen in Brussel". Deze uitzonderlijke tentoonstelling werd mede samengesteld door vorser van de VUB. Op een interactieve manier blikt ze terug op de Solvayraden, een regelrechte topontmoetingen op het gebied van de fysica en meerbepaald de kwantumfysica, waar onder andere Albert Einstein, Max Planck en Marie Curie aanwezig waren. Ernest Solvay organiseerde de eerst Solvayraad in oktober 1911.

Prof. dr. Ir. Hugo Thienpont werd in 1994 werd professor aan de Faculteit Ingenieurswetenschappen van de VUB, waarna hij fotonica vakken doceerde. In 2000 werd hij onderzoeksdirecteur van haar Vakgroep Toegepaste Natuurkunde en Fotonica en in 2004 werd hij verkozen tot vakgroepvoorzitter. Daarnaast leidt hij het Brussels Photonics Team, een onderzoeksgroep van een 60-tal vorsers die baanbrekend werk verrichten in het brede domein van lichttechnologie of fotonica. Hij is coördinator van verschillende Europese en Vlaamse onderzoeks-, ontwikkelings-, en netwerkprojecten.  Naast zijn fundamenteel en strategisch wetenschappelijk onderzoek coördineert hij fotonica-gerelateerde industriële projecten Hij ontving tal van prijzen, medailles, onderscheidingen en awards voor zijn baanbrekend werk. In 2012 werd hij verkozen tot lid van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten.

Programma:

• 19u30: Ontvangst in Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen, op de campus in de Graaf Karel de Goedelaan 5 in 8500 Kortrijk.
  • 20u00: Voordracht door Prof. dr. Ir. Hugo Thienpont “Fotonica: Toepassingen van Lichttechnologie voor een betere wereld.”
  • 20u45: Rondleidingen doorheen de tentoonstelling ‘Brainstormen in Brussel’
  • 21u30: Receptie

Schrijf je in!

Praktisch:

De activiteit zal plaatsvinden op dinsdag 26 maart om 19u30 in Howest, op de campus in de Graaf Karel de Goedelaan 5 te 8500 Kortrijk.

Deelname aan de activiteit is gratis maar inschrijven is wel noodzakelijk.