Geniet van een wielermaaltijd en steun onze renners van de 1000 km van Kom op tegen Kanker

maandag, 22 april, 2013 - 12:00 to vrijdag, 26 april, 2013 - 15:00
Jeroen De Samblancx, Rectoraat
jeroen.de.samblancx@vub.ac.be
www.vub.be/1000km
Sponsoractie

De laatste loodjes smaken het lekkerst

Tijdens het Hemelvaartweekend willen de VUB en het UZ Brussel met 32 renners verdeeld over vier teams deelnemen aan de 1000 km van Kom op Tegen Kanker. Om te mogen deelnemen moeten de wielerteams 20.000 euro ‘startgeld’ voor Kom op Tegen Kanker verzamelen. Het vereiste bedrag is bijna bereikt. Jij kan hen helpen om de laatste 1000 euro van het bedrag rond te maken door een hele week lekker te komen eten in het VUB-restaurant op de campus van Etterbeek.

5 dagen lang smullen en sponsoren

In samenwerking met de sportdiëtisten van de Vrije Universiteit Brussel serveert het restaurant van 22 april tot 26 april een speciale “wielermaaltijd”. Het dagmenu is telkens opgebouwd rond een bepaalde stelling of mythe rond gezonde voeding. Zo kom je te weten of zout echt ongezond is in de voeding en of vruchtensap een goedkoop alternatief kan zijn voor sportdrank. Neem dus zeker een kijkje op de affiches aan de bedieningstogen en op www.vub.ac.be/1000km.

Per maaltijd wordt een kleine meerkost gevraagd van 50 eurocent die integraal naar de actie ‘de 1000 km van Kom op Tegen Kanker’ gaat. Zo leer je dus niet alleen lekker en gezond eten maar steun je tegelijk ook de strijd tegen kanker. De Vrije Universiteit Brussel en het UZ Brussel willen immers het volledige startgeld via giften, sponsoring en acties verzamelen.

Meer informatie over de deelname aan de 1000km van Kom op Tegen Kanker vind je op www.vub.ac.be/1000km