Gommaar Van Oosterwyckleerstoel: Afscheidscollege Prof. Dr. Hélène Casman

Email: evenementen.rc@vub.ac.be
afscheidscollege

Leerstoel Gommaar Van Oosterwyck

De Faculteit Recht en Criminologie van de Vrije Universiteit Brussel heeft als eerbetoon aan Professor Gommaar Van Oosterwyck een leerstoel opgericht die zijn naam draagt.

Als Notaris, Voorzitter van de Antwerpse Conferentie van Notarissen, Vrederechter en Hoogleraar in het notarieel recht in de opleiding Notariaat van de Vrije Universiteit Brussel en als directeur van deze opleiding, heeft Gommaar Van Oosterwyck op het hoogste niveau de belangen van het notariaat en deze van de Vrije Universiteit Brussel steeds oprecht en toegewijd gediend.

Met deze leerstoel wordt een drievoudig doel beoogd: een hulde brengen aan Gommaar Van Oosterwyck, een gelegenheid scheppen voor notarissen en oud-studenten om de band met elkaar en met de leden van de opleiding aan te halen en het woord geven aan een gastspreker die een onderwerp wetenschappelijk behandelt dat in rechtstreeks verband staat met het notariaat en daarmee verwante beroepen.

Voor het academiejaar 2012-2013 zal Prof. Dr. Hélène Casman de veertiende leerstoel bekleden.
Haar voordracht, tevens haar afscheidscollege, draagt als titel Nu ik weet wat ik weet.

• Onthaal om 14.30 uur in Mandelaruimte
  • Verwelkoming van de deelnemers en inleiding door André Michielsens, Directeur van de masteropleiding Notariaat
  • Nu ik weet wat ik weet, afscheidscollege door Prof. Dr. Hélène Casman, Vrije Universiteit Brussel en Université libre de Bruxelles, erenotaris
  • Laudatio, door Prof. Dr. Alain-Laurent Verbeke, KU Leuven, advocaat
  • Overhandiging van het Liber Amicorum Hélène Casman
  • Receptie

Praktische gegevens

• Datum: Vrijdag 26 april 2013 om 14.30 uur (onthaal in Mandelaruimte)
  • Plaats: Vrije Universiteit Brussel, Aula QA, Pleinlaan 2, 1050 Brussel
  • Inschrijving: Vóór 22 april 2013 via antwoordkaart per e-mail naar evenementen.rc@vub.ac.be of per fax op het nummer 02 629 26 37. Deelname is gratis.
  • Erkenning: Erkenning permanente vorming: aangevraagd bij de Nationale Kamer van Notarissen,
    de Orde van Vlaamse Balies en het Instituut voor Gerechtelijke Opleidingen.
  • Meer info: evenementen.rc@vub.ac.be
  • Parking: Er is parkeergelegenheid onder de gebouwen Q, B en C.
  • Bereikbaar: Via de Pleinlaan (toegang 13) of via de Triomflaan (toegang 6). Zie plan op www.vub.ac.be/infoover/campussen/etterbeek.html.
    Openbaar vervoer:
    - Trein: Station Etterbeek
    - Tram 23 en 25 hebben een halte op de Gen. Jacqueslaan ter hoogte van de Campus
    - Bus 95 stopt op de hoek van de Kroonlaan en de Gen. Jacqueslaan