Iedereen telt: hoogsensiviteit: etiket of uitdaging?

donderdag, 24 oktober, 2013 - 10:00
upv
upv@vub.ac.be
Lezing

Op donderdag 24 oktober 2013 geeft psychosociaal therapeute en auteur An Michiels van Sensitief vzw een lezing onder de titel 'Hoogsensitiviteit: etiket of uitdaging?'

Hooggevoelige kinderen hebben een fijngevoelig zenuwstelsel waardoor de prikkels uit hun omgeving een diepere indruk op hen maken en ze meer tijd en rust nodig hebben om deze indrukken te verwerken. Daarom hebben ze het nodig om zich af en toe terug te kunnen trekken. Vaak zijn zij zich daar zelf niet van bewust of krijgen zij daar (door hun drukke programma) de kans niet toe. Als gevolg daarvan worden ze prikkelbaar en overbeweeglijk of gesloten. Hierdoor krijgen ze soms verkeerdelijk stempels als ADHD of autisme opgekleefd. Deze lezing voor ouders, leerkrachten en begeleiders geeft informatie over hooggevoeligheid en biedt veel praktische tips over hoe er mee om te gaan en hoe te voorkomen dat deze kinderen somber of prikkelbaar worden.