Levensreddend handelen in acute situaties

donderdag, 20 juni, 2013 - 13:30
Campus: Brussels Health Campus
Gebouw AB
Skillslab, onthaal in lokaal A045
nascholing voor tandartsen

ACCREDITERING deelgebied 1, 20 AE aangevraagd

Interactieve opleiding over het levensreddend ingrijpen bij mogelijk acute situaties, ondersteund met oefeningen. Handige cursus over de nieuwe Europese richtlijnen voor CPR (Cardio-Pulmonary Resuscitation) en ECC (Emergency Cardiovascular Care). De ‘keten van overleving’ benadrukt het belang van uitoefening van de correcte handelingen in de juiste volgorde met optimale efficiëntie. Dit om het slachtoffer, zowel kinderen als volwassenen, een maximale kans op overleven te geven.

DOCENTEN Dr. J. De Regt en dr. V. Van Gorp, UZ Brussel.

DATUM Donderdag 20 juni 2013 van 13u30 tot 17u. Onthaal vanaf 13u.

LOCATIE Vrije Universiteit Brussel, Skillslab, Gebouw AB, Laarbeeklaan 103, 1090 Brussel. Onthaal om 13u in lokaal A045.

PROGRAMMA

Correct vaststellen van ademhalings- en hartstilstand • Onmiddellijk toepassen van de internationaal aanvaarde richtlijnen van cardiopulmonale resuscitatie • Basic Life Support • Luchtwegmanagement o.a. met betrekking tot het verwijderen van een vreemd voorwerp •  Praktische oefeningen op poppen • Advanced Life Support en de acute behandeling van anafylaxie: aanbevelingen.

PRIJS 150 euro. Koffie en syllabus inbegrepen.

VOORWAARDEN Maximum 20 deelnemers.

INSCHRIJVING http://www.vub.ac.be/iPAVUB/THK/inschrijving.html

Bijlage:
PDF icon THK2013.pdf

• U kan nu online inschrijven onderaan elke pagina per permanente vorming.
  • Inschrijven kan ten laatste 2 weken vóór aanvang van de cursus, tenzij anders vermeld.
  • Per kerende ontvangt u een schriftelijke bevestiging van uw inschrijving.
  • Ongeveer 6 weken voor aanvang van de vorming ontvangt u een factuur ter betaling en ter bevestiging van uw inschrijving.