logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

LEZING + VERNISSAGE: "Van Radio-orkest tot Brussels Philharmonic in Flagey"

maandag, 6 mei, 2013 - 19:30
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
Gebouw D
Promotiezaal - D.2.01
Dienst Kultuur
jade.corbey@vub.ac.be
kultuurkaffee.be
Lezing

Ontdek de rijke geschiedenis van de omroeporkesten! Woon tijdens de opening van onze expo "Radioconcerten Flagey: 75 jaar klankenfabriek" de lezingen bij van musicologen en media-en beleidsspecialisten over de geschiedenis van de radio-orkesten enerzijds en anderzijds de architecturale geheimen van het Flagey-gebouw.

 Het Omroepgebouw Flagey en het Brussels Philarmonic vieren dit jaar hun 75ste verjaardag. Voor die gelegenheid maakte het Sint-Lukasarchief de tentoonstelling ‘75 JAAR KLANKENFABRIEK’ en werd het boek “Het Orkest, van Radio-Orkest tot Brussels Philharmonic” uitgegeven door Lannoo.

Auteurs van het boek zijn: Kristin Van den Buys, docent, onderzoekscoördinator en coördinator van de muziek- en cultuurwetenschappen aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, Katia Segers, professor communicatiewetenschappen  van de VUB en Jos Vandenbreeden, directeur Architecture Archive – Sint-Lukasarchief, bovendien ook curator van de tentoonstelling.

De tentoonstelling "75 jaar Klankenfabriek" vond al eerder plaats in Omroepgebouw Flagey en verhuist voor de gelegenheid naar de campus van de VUB

Met:

  • Kristin Van den Buys (Koninklijk Conservatorium Brussel)
  • Jos Vandenbreeden (Sint - Lukasarchief)
  • Lieselotte Goessens (VUB)


  • Praktisch:

Maandag 6/05/2013 van 19u30 tot 21u00, Promotiezaal Gebouw D – 2.01, Campus Etterbeek, Pleinlaan 2, 1050 Brussel.

Deelname is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Registratie is vereist via jade.corbey@vub.ac.be.