woensdag, 17 april, 2013 - 18:00 to woensdag, 17 april, 2013 - 20:00
Pleinlaan 5, 1050 Brussel
Institute for European Studies en Eurocities
Lezing

Op 17 April 2013, van 18.00u tot 20.00u organiseert het Institute for European Studies een lezing over “The Local Governance of Immigrant Integration in Europe: Multi-Level Dynamics, Convergence and Divergence Wednesday”. De lezing vindt plaats in de Conference Room Rome van de Karel Van Miert Building, Pleinlaan 5, 1050 Brussel.

De lezing handelt over de vraag hoe Europese steden omgaan met integratie en diversiteit. Zo zijn de verschillen tussen het “progressieve” integratiebeleid van Gent en het “conservatieve” Antwerpen niet weg te denken uit de Vlaamse media. Steden in Vlaanderen hebben dan ook de ruimte om een eigen invulling en accenten te geven aan hun integratiebeleid. Maar hoe zit dat in andere Europese steden?

Tijdens de lezing zal Professor Peter Scholten van de Universiteit Rotterdam een uiteenzetting geven over een onderzoek over lokaal integratie- en diversiteitbeleid in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Vervolgens zal de schepen Kent Andersson (Malmö, Zweden) deze onderzoeksresultaten toelichten.

Hoe verenigen Europese steden zich om praktijken omtrent integratie en diversiteit uit te wisselen? Woedt er elders ook een strijd tussen steden die open en weigerachtig staan ten aanzien van diversiteit? En hoe zijn lokale debatten omtrent integratie daar vermengd met nationale politiek? Al wie er een gedifferentieerd zicht op wilt krijgen, is welkom op “The Local Governance of Immigrant Integration in Europe: Multi-Level Dynamics, Convergence and Divergence Wednesday”.

Deelname is gratis en staat voor iedereen open. Gelieve wel te registreren, want het aantal plaatsen is beperkt