logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Moddi (NO) <<duo>>

donderdag, 14 november, 2013 - 21:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
campus etterbeek
kultuurkaffee
kultuurKaffee
02 629 23 25
cultuur@vub.ac.be
http://www.kultuurkaffee.be
Concert

Moddi voluit Pål Moddi Knutsen grossiert in gedegen songschrijverschap uit het hoge noorden. Deze 26-jarige jonge knaap groeide op het eiland Senja in Noorwegen uit tot een getalenteerd muzikant. Zijn songs sluiten dan ook toeschietelijk aan binnen de (hedendaagse) Scandinavische muziektraditie. Herken onder meer het weidse klankenpallet van het Ijslandse Múm en Sigur Rós, het intimistische-melancholische van de Zweedse “Tallest Man On Earth” en zelfs de voorzichtigheid van de Deense singer-songwriter Agnes Obel. Maar ook de geest van Nick Drake waait doorheen zijn mooie oeuvre. 

Live wordt Moddi - op gitaar of accordeon - begeleid door cello, maar zijn aandoenlijk, van melancholie doordrenkte songs, worden er niet minder filmisch door. Zijn tweede album, “Set The House On Fire”, verscheen in maart eerder dit jaar.

Met zijn innemende persoonlijkheid en hartverscheurende stem grijpt hij je onverhoeds bij het nekvel Zachtjes loodst Moddi je binnen in een wereld waarin de natuurkrachten sowieso de wetten stellen, maar ook niet altijd ongenadig zijn. Moddi speelt met de verhouding tussen kracht en kwetsbaarheid. Intens in de verstilling, verfijnd in zijn vertolking van rauwe emoties

Support: St Grandson 

 https://nl-nl.facebook.com/St.Grandso

Sinds november 2011 vormen Benjamin Decloedt en Jasper Timmerman het duo St. Grandson. Hun genre omschrijven ze zelf als 'close harmony'. Twee stemmen, gitaren, pianospel als vioolgetokkel voeren de luisteraar mee en laten hem wegdromen op fijne harmonieën. Hun songs deden sommigen reeds mijmeren over Bon Iver, Isbells, Kings of Convenience,… 

Ze behaalden een finaleplaats in het concours De Beloften 2012 en werden met de song “Goodbye my dear” geselecteerd in het Singer-Songwriter concours “Hitspot” (waarvan Piet Goddaer de peetvader is), met de Knack Focus Publieksprijs tot gevolg. 

Bijlage: 
PDF icon moddi.pdf