een nieuwe kijk op WO II: ooggetuigen van het verzet

upv
upv@vub.ac.be
Lezing

Lezing 'Ooggetuigen van het verzet', In samenwerking met UPV-Brussel en de huizenvandeMens Brussel-Jette en met steun van de Instelling Morele Dienstverlening Brussel. Met een inleiding door Mario Van Essche.

Negen nieuwe getuigenissen met daarin alle facetten van de Tweede Wereldoorlog: verzetsmensen, jonge weerstanders, ondergedoken kinderen, kampgevangenen opgepakt omdat ze Joods waren en politieke gevangenen opgepakt om hun verzetsdaden. Hun getuigenissen werden op tekst en op DVD gezet onder de regie van Frank Van Passel en Yves Desmet als vragensteller. In een compact geheel brengen ze tijdloos document, een oprecht verhaal van de voorbije geschiedenis, opdat ze niet opnieuw realiteit wordt. Samen met fragmenten uit de film brengen de getuigen hun verhaal. Achteraf is er een mogelijkheid tot het signeren van het boek.