ouder worden in brussel: diverse wensen en behoeften

woensdag, 6 maart, 2013 - 14:00
vrije universiteit brussel
upv
upv@vub.ac.be
Studienamiddag

Waar willen ouderen van Turkse afkomst oud worden? Hoe zien zij hun toekomst? Wat vinden ze van hun woonbuurt op vlak van voorzieningen, publieke ruimte, voetpaden, openbaar vervoer, winkels etc.? Is hun woning aangepast aan de ouderdom?

Deze vragen werden gesteld aan 40 ouderen (60plussers) van Turkse afkomst die in Brussel leven. Via gesprekken weten we nu onder meer hoe ze de relaties met hun familie, kinderen en kleinkinderen ervaren en wat ze verwachten op vlak van zorg. In Brussel is noch de residentiële zorg, noch de thuiszorg afgestemd op ouderen met een andere culturele achtergrond.

Wat nu? Dat is de vraag die Dr. Tine Buffel van de Vakgroep Educatiewetenschappen van de Vrije Universiteit Brussel opwerpt tijdens deze studienamiddag over ouder worden in Brussel.