Parodontale therapie in de dagelijkse praktijk

donderdag, 24 oktober, 2013 - 09:30
Campus: Brussels Health Campus
Gebouw K
VUB TANDHEELKUNDE
nascholing voor tandartsen

ACCREDITERING deelgebied 6, 40 AE aangevraagd

Gingivitis en parodontitis zijn orale aandoeningen die bij 90% van de patiënten in min of meerdere mate voorkomen. Vaak wordt het probleem niet of te laat onderkend. Soms bestaat er bij de algemeen-tandarts een zekere terughoudenheid om de behandeling zelf uit te voeren. Aan de hand van de meest recente literatuur en gevalbesprekingen wordt de huidige kennis van de parodontale diagnostiek van gingivitis tot parodontitis en de overeenkomstige therapie van scaling tot chirurgie, alsook de nazorg, toegelicht.

DOCENTEN Interuniversitaire samenwerking o.l.v. Prof. M. Moradi, Vrije Universiteit Brussel en Prof. H. De Bruyn, Universiteit Gent.

DATUM Donderdag 24 oktober 2013 van 9u30 tot 18u. Onthaal met ontbijt vanaf 9u.

PROGRAMMA

Epidemiologie en klassificatie van parodontale aandoeningen, parodontale diagnostiek en behandelingsplanning • Plaque gerelateerde parodontale therapie: mechanische parodontale therapie • Plaque gerelateerde parodontale therapie (vervolg): chemische parodontale therapie • Keuzes maken in de infectiecontrole: parodontale chirurgie en nazorg.

PRIJS 150 euro. Ontbijt, koffie en lunch inbegrepen.

INSCHRIJVING http://www.vub.ac.be/iPAVUB/THK/inschrijving.html

Bijlage:
PDF icon THK2013.pdf

• U kan nu online inschrijven onderaan elke pagina per permanente vorming.
  • Inschrijven kan ten laatste 2 weken vóór aanvang van de cursus, tenzij anders vermeld.
  • Per kerende ontvangt u een schriftelijke bevestiging van uw inschrijving.
  • Ongeveer 6 weken voor aanvang van de vorming ontvangt u een factuur ter betaling en ter bevestiging van uw inschrijving.