• Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.
  • Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

Plechtige opening studentenlabo fysica

woensdag, 11 december, 2013 - 14:00
Gebouw F 6e verdieping
Lokaal 02
scholen@vub.ac.be

Vanaf het academiejaar 2013-14 kunnen bachelorstudenten wetenschappen, bio-ingenieurswetenschappen, ingenieurswetenschappen en industriële wetenschappen van de VUB terecht in een gloednieuw labo voor hun practica Fysica en Meten en experimenterenDeze infrastructuurwerken waren noodzakelijk om de integratie van de hogeschoolopleidingen op te vangen. Maar niet alleen de gebouwen en de infrastructuur, ook het labomateriaal en het pedagogisch concept werden grondig vernieuwd. Zo is het nieuwe studentenlabo uitgerust met moderne apparatuur waarbij meetresultaten o.a. via sensoren doorgegeven worden en dadelijk digitaal beschikbaar zijn voor de studenten.

Het nieuwe labo zal officieel ingehuldigd worden op woensdagnamiddag 11 december 2013 in het bijzijn van prominenten. Ook leerkrachten en begeleiders uit het secundair onderwijs zijn van harte welkom. Zij krijgen de kans om op een interactieve manier kennis te maken met de labo-opstellingen alsook met vernieuwde leervormen die kaderen in het project “De kookboektraditie voorbij”. Dit kan leraars helpen bij het invullen van de onderzoekscompetentie in de derde graad SO (attesten voor nascholing kunnen bekomen worden).

“De kookboektraditie voorbij”

Vernieuwen van de leervormen in het onderwijs gebaseerd op laboratoriumexperimenten in de Wetenschappen en de (Bio) – Ingenieurswetenschappen.

Programma:
  • 14u inleiding door prof. Jan Danckaert en prof. Heidi Ottevaere
  • 14u15 interactieve deelname aan een 10-tal experimenten in fysica en technologie
  • 16u toespraken door Paul Geerlings, decaan van de faculteit Wetenschappen en bio-ingenieurswetenschappen en Annick Hubin, decaan van de faculteit Ingenieurswetenschappen
  • Aansluitend vindt er een receptie plaats

Bereikbaarheid: www.vub.ac.be/campus/etterbeek

Registratie: