Pleegzorg Anno 2014

Vrije Universiteit Brussel i.s.m. Pleegzorg Brussel en Vlaams-Brabant
sdhaesel@vub.ac.be
Studiedag

Met de ingang van het nieuwe pleegzorgdecreet op 1 januari 2014 verandert het pleegzorglandschap in Vlaanderen grondig. Er komt een regelgevend kader dat pleegzorg op een meer efficiënte manier kan ondersteunen. Samenwerkingsverbanden worden opgericht om wellicht op een meer effectieve manier in te kunnen spelen op de noden van onze pleegkinderen en pleeggasten.

Tijdens deze studiedag komen volgende vragen aan bod: Is pleegzorg een evidente keuze? Wanneer moet perspectiefzoekende pleegzorg overgaan in perspectiefbiedende pleegzorg? Op welke manier krijgen kleine pleegkinderen de meest efficiënte zorg aangeboden? Pleegouders versterken in Opvoeden: wat houdt deze vernieuwende methodiek in en hoe effectief is ze? Hoe ver staan we in het onderzoek naar matching? Een pleegkind heeft het meeste baat bij een goede samenwerking tussen zijn ouders en zijn pleegouders. Hoe kunnen we deze samenwerking vanuit pleegzorg het beste inrichten?