logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

R&C Alumni Talk: Wat ons bindt? Het sociaal recht!

woensdag, 6 november, 2013 - 18:15 to woensdag, 6 november, 2013 - 22:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
Faculteit: Law and Criminology
Gebouw D
0.03
Faculteit Recht en Criminologie ism VUB-Alumni Sociaal Recht en Alumniwerking VUB
Alumni-event

Sociaal RechtOp woensdag 6 november 2013 vindt de 2de editie van de R&C Alumni Talks plaats. Het centrale thema van de avond is Sociaal Recht. 

Tijdens de talk verwelkomen de Master na Master in het Sociaal Recht van de Vrije Universiteit Brussel en de vereniging van VUB-Alumni Sociaal Recht eerst en vooral van harte nieuwe studenten, afgestudeerden, stageleiders en personeelsleden van de faculteit Recht en Criminologie.

Vervolgens stelt Prof. Marc De Vos zich de vraag of de interne markt en de arbeidsbescherming te verzoenen valteen thema dat ook Prof. Christian Deneve nauw aan het hart lag en ligt. Prof. Guido Van Limberghen geeft, met een historische knipoog t.a.v. Prof. Michel Magits, een woordje uitleg bij nieuwe wetgeving en recente rechtspraak, wat de socialezekerheidsbijdragen voor zelfstandigen betreft.

De gewezen professoren Michel Magits en Christian Deneve worden door de huidige voorzitter van de opleiding, Prof. Wilfried Rauws, in de bloemetjes gezet. ASR-Voorzitter Henri Funck kent hen namens de alumnivereniging het erelidmaatschap toe. De opleiding betuigt haar erkentelijkheid aan de stageleiders. Tot slot brengen we een toast uit op het nieuwe academiejaar.

Programma

  • 18u30 Verwelkoming: Prof. Wilfried Rauws
  • 18u40 “Interne markt en arbeidsbescherming: water en vuur?”, Prof. Marc De Vos
  • 19u10 "Socialezekerheidsbijdragen voor zelfstandigen: wat verandert nu wel en niet?", Prof. Guido Van Limberghen
  • 19u40 Hulde aan de professoren Michel Magits en Christian Deneve: Prof. Wilfried Rauws
  • 19u50 Toekenning van het erelidmaatschap van de Vereniging van VUB-Alumni Sociaal Recht aan de professoren Michel Magits en Christian Deneve: dhr. Henri Funck, Voorzitter ASR
  • 20u00 Receptie

Praktisch 

Deze R&C Alumni Talk vindt plaats op woensdag 6 november 2013 op de campus Etterbeek van de Vrije Universiteit Brussel. De lezing zal doorgaan in de gebouw D, lokaal D0.03 vanaf 18u15. De campus is gemakkelijk bereikbaar met de wagen en het openbaar vervoer. Er is parkeergelegenheid voorzien onder de gebouwen Q, B en C. 

Deelname is gratis, maar registratie is verplicht via het onderstaande inschrijvingsformulier. 

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.