Science Bar Brussel - Higgs Boson 4 Dummies

www.sciencebarbrussel.be
Wetenschapscafé

Het "godsdeeltje" onder de loep

De kans is groot dat 4 juli 2012 de geschiedenis ingaat als een absolute hoogdag voor de fysica. Het Europese centrum voor nucleair onderzoek (CERN) maakte officieel bekend dat het een nieuw deeltje – wellicht zelf het mysterieuze Brout-Engelbert-Higgs-deeltje – ontdekt had. Sindsdien regent het berichten over CERN, de deeltjesversneller en hét deeltje.

Maar wat is dit deeltje nu juist? Waarvan de bijnaam ‘godsdeeltje’? En waarom nu al die heisa?
Lieven Scheire en Jorgen D’Hondt nemen je graag bij de hand en leiden je met gemak binnen in de wereld van de kwantumfysica. Afspraak vanaf 18u30 aan de toog van het Rits Café!

Panel:
Lieven Scheire
Prof. Jorgen D’Hondt (VUB-CERN)

Waar? Rits Café, A. Dansaertstraat 70, 1000 Brussel
Wanneer? Dinsdag 15 oktober vanaf 18u30 (start wetenschapscafé om 19u)

Wat is Science Bar Brussel?
Science Bar Brussel is een initiatief van de Vrije Universiteit Brussel en Erasmushogeschool Brussel en biedt u de gelegenheid met wetenschap en wetenschappers in contact te komen in een informele omgeving. Elke maand schotelt dit wetenschapscafé u een hot issue voor, met een wetenschappelijke insteek. De moderator zoekt vragen en antwoorden bij experten ter zake én bij het publiek. Zo kan u kennis opdoen en uw mening vormen. Science Bar Brussel is méér dan een debat. Het is ‘tussen pot en pint’ wetenschap beleven.