logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Science Bar Brussel - Immunologie voor dummies

dinsdag, 16 april, 2013 - 19:00
Rits Café
A. Dansaertstraat 70, 1000 Brussel
Wetenschapscommunicatie VUB & EhB
02/629.12.63
joachim.mathieu@vub.ac.be
www.sciencebarbrussel.be
Wetenschapscafé

Kan je HIV krijgen via een mug? Is een auto-immuunziekte een probleem met je verzekeringspolis? Wat doet een T-cel beter dan een B-cel? Is zo’n vaccinatie nu echt wel die vervelende prik waard?

Wil je voor eens en altijd komaf maken gehoorde beweringen en halve waarheden? Wil je gewoon je kennis van het menselijk immuunsysteem wat opblinken? Of zou je toch vooral eens graag mee zijn met jouw favoriete ziekenhuisserie? Dan is de volgende editie van de Science Bar Brussel iets voor jou.

Onder de noemer  ‘immunologie voor dummies’ verkent prof. Joeri Aerts (UZ-VUB) samen met u en onze moderator, het menselijk immuunsysteem. Daarnaast gaan we verder in op het HIV-virus en de zin en onzin van vaccinaties.

Afspraak @ Rits Café op dinsdag 16 april vanaf 18u30 (aanvang debat om 19u)

facebook - Twitter mee: @ScienceBarBXL

concept:

Elke maand schotelt Science Bar Brussel u een hot issue voor, met een wetenschappelijke insteek. De moderator zoekt vragen en antwoorden bij experten ter zake én bij het publiek. Zo kan u kennis opdoen en uw mening vormen. Science Bar Brussel is méér dan een debat. Het is ‘tussen pot en pint’ wetenschap beleven.