logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Science Bar Brussel - Recht door zee

dinsdag, 19 maart, 2013 - 19:00
Rits Café
A. Dansaertstraat 70, 1000 Brussel
Wetenschapscommunicatie
02/629.12.63
joachim.mathieu@vub.ac.be
www.sciencebarbrussel.be
Wetenschapscafé

Wetenschapscafé over de oceanen, met: Sven Pichal (moderator), Dos Winkel (Sea First), Jan Seys (VLIZ), Willy Baeyens (VUB) & Marc Kochzius (VUB)

Op 19 maart trekt Science Bar Brussel het ruime sop in met Sea First en Brussel-Zuid. Deze editie zal gaan over onze oceanen en vervuiling. Hoe houden we immers in de nabije toekomst het hoofd nog boven water met een plastic soep die de zee opslorpt, koralen die aangetast worden door verzuring en dit allemaal in een poel die stilletjes aan wordt leeggevist?

Verzuring, overbevissing en het zogenoemde ‘kunststofarchipel’, vormen slechts drie van veel problemen die ons leefmilieu bedreigen. Maar ze zijn onze aandacht meer dan waard. Krijgen we dit nog wel op de goede weg of is het allemaal dweilen met de kraan open? We vragen het aan onze experts en het publiek.

locatie: Rits Café, Dansaertstraat 70, 1000 Brussel

www.sciencebarbrussel.be 

twitter: @sciencebarbxl

facebook

Wat is Science Bar?

Elke maand schotelt Science Bar Brussel u een hot issue voor, met een wetenschappelijke insteek. De moderator zoekt vragen en antwoorden bij experten ter zake én bij het publiek. Zo kan u kennis opdoen en uw mening vormen. Science Bar Brussel is méér dan een debat. Het is ‘tussen pot en pint’ wetenschap beleven.