Science Bar Brussel: Waar ligt de grens? Privacy op het internet

02/629.12.63
joachim.mathieu@vub.ac.be
Wetenschapscafé

Op dinsdag 19 februari om 19 uur vindt in het Rits Café in de Brusselse Dansaertstraat een debat plaats over privacy op het internet.

Of je nu je echte naam gebruikt op het internet of een prettig pseudoniem: anoniem surfen bestaat niet. Wat je op Facebook & Twitter plaatst, heb je zelf in de hand, maar sporen als een IP-adres of Googleopdrachten zijn moeilijker uitwisbaar. Alomtegenwoordige Iphones, Ipads, gps-toestellen en gsm's slaan bovendien op waar we zijn, wat we schrijven, met wie we communiceren... Handig of gevaarlijk?

Sprekers

• Sam De Bruyn is een Belgische radiopresentator voor Studio Brussel, dj, glazen huis-bewoner en populaire twitteraar met meer dan 36.000 followers. Hij zat ook in de jury van de De Meest Inspirerende Twitteraar van Vlaanderen. Op StuBru presenteert hij iedere weekdag het fel beluisterde programma Sound of Sam en in het weekend maakt hij danspodia onveilig als Samtex.
  • Mathias Vermeulen is doctoraatsonderzoeker bij de Research Group on Law, Science, Technology & Society (LSTS) van de Vrije Universiteit Brussel en het European University Institute (EUI) in Florence. Zijn onderzoeksdomein is o.a. de impact van nieuwe technologieën op mensenrechten en privacy
  • Steven Van Den Eede is docent aan de Erasmushogeschool Brussel en freelance communicatie-expert met een focus op online media en commerciele communicatie.