Snijpunten van psychologie en criminologie: waarom mensen moorden

woensdag, 23 oktober, 2013 - 10:00
upv
upv@vub.ac.be
Lezing

Op woensdag 23 oktober houdt prof. dr. Chris Dillen, gerechtspsychiater en hoogleraar aan de Vrije Universiteit Brussel, een lezing over waarom mensen moorden.

Chris Dillen brengt een nieuw boek uit op basis van zijn ervaringen als deskundige in de forensische psychiatrie en vertelt ons het fijne ervan in een lezing. Hij werkt in opdracht van rechtbanken, verzekeringsmaatschappijen, als raadsgeneesheer voor individuele personen, als hoogleraar aan de Vrije Universiteit Brussel en als vast beëdigd gerechtelijk deskundige in Nederland. Het fictieve ‘Dagboek van een gerechtspsychiater’ (2012), waaraan professor Dillen meewerkte, gaf ons al de kans om mee te wandelen in de praktijk van een forensisch psychiater. Bijkomende inzichten gaf hij ons mee in boeken ‘Ik heb een mens vermoord’ (2009) en ‘Wij krijgen levenslang’ (2010). Maar nu gaat professor Dillen nog dieper in op de vraag waarom mensen moorden. Want hoewel we beroep kunnen doen op modellen die naar risicofactoren verwijzen, heeft veralgemenen geen zin.

Bijlage:
PDF icon Dillen_Chris.pdf