logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Studiedag over wereldwijde ongelijkheid

vrijdag, 19 april, 2013 - 13:30
Area 42
Paleizenstraat 42, 1030 Brussel
Studiedag

Nooit was er zoveel rijkdom in de wereld en tegelijkertijd waren er nooit zoveel armen. Reden genoeg voor 11.11.11., de koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging, om haar eerste Think Global Day te wijden aan dit thema. Op vrijdag 19 april tussen 13u30 en 20u30 zullen een hele rij denkers en doeners de revue passeren om zich met analyses en vanuit de praktijk over het onderwerp te buigen.

Tijdens het avonddebat willen we kijken hoe ongelijkheid zich manifesteert in de verschillende continenten. Roberto Bissio (Uruguay), Gauri Augustine (Areds, India), Beverly Jansen ( Zuid-Afrika) reflecteren op een aantal stellingen van Duncan Green, auteur van het boek 'From Poverty to Power'. In de namiddag gaan we dieper in op de facts & figures van ongelijkheid en zoeken we naar antwoorden op de vraag wat het middenveld kan doen om deze kloof te dichten.

Het is mogelijk om beide dagdelen apart te volgen of om al wat vroeger te komen voor het avonddebat en zo nog wat leuke activiteiten zoals een fototentoonstelling, filmfragmenten of een radiomontage van 'Radio Plettenberg' (Wouter Deprez) mee te pikken.

Afspraak dus op vrijdag 19 april in Area 42 te Brussel. Het avonddebat start om 19u30.  Alle info op www.11.be/thinkglobalday.