Verschillen in islambeleving: islam in het heetst van de strijd

donderdag, 18 april, 2013 - 10:00
vrije universiteit brussel
upv
upv@vub.ac.be

Islam in het heetst van de strijd

Lezing door Gie Goris, hoofdredacteur MO*magazine.

Er is nogal wat oorlog en geweld in de regio's die in meerderheid door moslims bewoond worden. Gie Goris bezocht de voorbije jaren geregeld landen als Iran, Afghanistan, Pakistan, India, Indonesië, Maleisië, de Centraal-Aziaztische republieken, de Filipijnen en Thailand waar conflicten dagelijkse kost zijn. De dominante religie is daar mee voor verantwoordelijk en speelt tegelijk een matigende rol. De vraag voor de toekomst is hoe het verder gaat met de radicalisering van de islam: wat is de achtergrond daarvan, is die over zijn hoogtepunt heen, wat kunnen wij daaraan doen? Gie Goris is ook auteur van Opstandland. De strijd om Afghanistan, Pakistan en Kasjmir (uitgegeven bij De Bezige Bij Antwerpen).