logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Vertrouwen in politiek en in de politieke instellingen

dinsdag, 5 maart, 2013 - 14:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
Faculteit: Social Sciences and Solvay Business School
D.03
Lezing

Klik hier voor de wegbeschrijving

Over de Belgische Francqui-Leerstoel

In deze lezingenreeks gaan we na hoe de verhouding tussen burgers en het politiek systeem de afgelopen decennia is veranderd. Tevens wordt bekeken hoe nieuwe vormen van actief burgerschap kunnen bijdragen tot een meer stabiele vorm van democratische verbondenheid.

Meer weten over deze leerstoel

VUB-prof Caroline Pauwels houder binnenlandse Francqui-leerstoel

Caroline PauwelsDe vakgroep Communicatiewetenschappen van Universiteit Gent kent de binnenlandse Francqui leerstoel toe aan Caroline Pauwels. Caroline Pauwels is professor in de communicatiewetenschappen aan de VUB sinds 1995 en directeur van het onderzoekscentrum SMIT, dat sinds 2004 deel uitmaakt van het Vlaams Excellentiecentrum iMinds. iMinds specialiseert zich als interdisciplinair en interuniversitair onderzoekscentrum in de studie van informatie- en communicatietechnologie√ęn.

Caroline Pauwels geeft haar inaugurale lezing op 12 mei om 16.00 uur aan Universiteit Gent, Aula, Volderstraat. De titel van de lezing luidt: "To be or not to be? Een mediasector in crisis, een communicatiewetenschappelijke discipline op zoek naar relevantie".