VUB en ULB organiseren Benelux Bioinformatics Conference 2013

VUB & ULB
conferentie

Benelux Bioinformatics Conference

De Vrije Universiteit Brussel en de Université Libre de Bruxelles organiseren dit jaar gezamenlijk de achtste editie van de Benelux Bioinformatics Conference. De conferentie vindt plaats op 9 en 10 december, in de Salle Dupreel op de Solbosch Campus van de ULB.

Het thema van de conferentie is ‘Bioinformatics at all scales of life’. Topics die zullen worden behandeld, zijn onder meer structurele bio-informatica en de analyse van ‘high-throughput sequencing data or micro-array expression data’.

De Benelux Bioinformatics Conference verenigt al sinds 2005 onderzoekers uit de Benelux en daarbuiten met de bedoeling de onderlinge banden op alle domeinen van de bio-informatica aan te halen. De uitwisseling spitst zich toe op de uitwerking van de methodologie, de biotechnologie en de gezondheid.

Onderzoek rond bio-informatica is inherent interdisciplinair van karakter en combineert biologie met verschillende manieren van aanpak van informatica en wiskunde.

De VUB en de ULB bundelden onlangs hun krachten rond bio-informatica met de oprichting van (IB)2, een nieuw interuniversitair instituut voor bio-informatica.

• Benelux Bioinformatics Conference 2013
  • 9-10 december 2013
  • Salle Dupréel (Université Libre de Bruxelles, Solbosch Campus, gebouw S, 1ste verdieping)