logo

Locatie - Achter de verhalen 5: Terug naar de tekst?

Locatie

Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten (KVAB)
Paleis der Academiën
Hertogsstraat 1
1000 Brussel

Paleis der Academiën

Achter de verhalen 5 vindt plaats in de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten (KVAB). Het Paleis der Academiën, waar de KVAB gevestigd is, ligt in het centrum van Brussel aan het Paleizenplein en naast het Warandepark.

Bereikbaarheid
Het gebouw is bereikbaar op de volgende manieren.

Vanaf de luchthaven: Trein naar Brussel-Centraal.
- Vanaf Brussels National Airport (Zaventem): Trein richting Gent, Brussel-Zuid, Quévy of Saint-Guislain. De reis duurt ongeveer 15 minuten.
- Vanaf Brussels South Airport (Charleroi): Bus A (TEC) nemen richting station Charleroi-Sud. Daarna trein richting Essen of Antwerpen-Centraal. De reis duurt een uur en 20 minuten.

Met de trein (NMBS): Trein naar Brussel-Centraal. Vanaf het centraal station wandelt u in 10 minuten naar het Paleis der Academiën (zie kaart onderaan). U kunt ook de metro nemen; zie hierna.

Met de metro (MIVB): Vanaf metrostations Troon en Park is het minder dan 5 minuten wandelen tot aan het Paleis der Academiën (zie kaart onderaan). Voor smartphonebezitters: 'Brussel Vervoer' is een handige app.
- Vanaf Brussel-Centraal: lijn 1 (richting Stockel) of 5 (richting Hermann-Debroux) tot Park.
- Vanaf Brussel-Noord: metrostation Rogier nemen, lijn 2 richting Simonis of 6 richting Koning Boudewijn tot aan Troon.
- Vanaf Brussel-Zuid: lijn 2 of 6 richting Elisabeth tot aan Troon.

Met de bus (MIVB): lijnen 27, 34, 38, 64, 80 en 95 stoppen aan Troon.

Met de auto: Het Paleis der Academiën is zowel vanaf de Kunstlaan/Regentlaan (Kleine Ring) als vanaf de Hertogsstraat bereikbaar. GPS-gebruikers, let op de spelling van de straat (Hertogsstraat). Er zijn drie gratis parkeerplaatsen, waarvan er twee zich bevinden aan de kant van de Kleine Ring. De parking aan de kant van het Paleizenplein wordt bij voorkeur niet gebruikt aangezien deze klein is en de doorgang steeds vrij moet blijven. Parkeren op het domein kan: 
- Langs het Paleizenplein, komende van de Kleine Ring: sla rechts af in de Wetstraat (binnen de ring), vervolgens links in de Hertogsstraat.
- Langs de Kunstlaan, komende van de Kleine Ring of de E40: ter hoogte van de Belliardstraat de uiterst rechtse rijweg (= Regentlaan) nemen. Aan uw rechterkant hebt u het domein van het Paleis der Academiën, met de twee ingangspoorten van de twee parkings. U kan daarna op het Troonplein eventueel rechts afslaan, de Hertogsstraat in, om op het Paleizenplein te komen.
- U kunt ook betaald parkeren op de Regentlaan of op het Paleizenplein.
- U kunt ook van deze parkeergarages gebruik maken:
             * Parking 2 Portes: Waterloolaan 2a, 1000 Brussel (open 6u30 tot 2u)
             * Parking Industrie: Industriestraat 26-38, 1040 Brussel (open van 7u tot 20u)

Kaart

Op de onderstaande kaart ziet u de wandelroute van het centraal station (A) of van metrohalte Troon (C) naar de KVAB (B). Vanaf metrohalte Park hoeft u enkel het Warandepark diagonaal te doorkruisen om bij de KVAB aan te komen.


View Larger Map