Bescherming van zakelijke, economische en nationale belangen

donderdag, 5 juni, 2014 - 14:30 to donderdag, 5 juni, 2014 - 18:00
VOKA Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde
Medialaan 26, 1800 Vilvoorde
VoKa Halle-Vilvoorde
louis.delcart@voka.be
seminar

Over bedrijfs- en staatsgeheimen en hoe ze beschermd worden... Wikileaks,  het hacken van Belgacom bestanden, het phishen van bankgegevens het afluisteren van de GSM,  van Angela Merkel, terreuralarmen op geregelde tijdstippen: privacy behoort langzamerhand tot het verleden. Maar bedrijfsgeheimen en economische belangen dienen toch te worden beschermd? Anders is het recht van de sterkste terug. Prof. Marc Cools is een autoriteit in verband met inlichtingendiensten, zowel prive als staatsveiligheid. Hij brengt u bij hoe uw bedrijfsgeheimen onder druk kunnen staan en hoe deze te beveiligen.

Wat wint u erbij?
De Belgische inlichtingendiensten (de staatsveiligheid afdeling, de militaire veiligheidsdienst, de privacy commissie en de private inlichtingsbedrijven) zijn niet langer een geheime speler, maar een noodzakelijke partner bij de bescherming van de staat, het bedrijfsleven en economische belangen tegen bedreigingen. Deze bedreigingen zijn: terrorisme, spionage, subversie, proliferatie, sabotage, criminele organisaties en interferentie. Deze masterclass laat u toe de bedreigingen te begrijpen voor uw bedrijfs-, economische en nationale belangen en hoe deze te beschermen.

Inhoud/Topics
• Historische achtergrond
• Wettelijk kader
• Inlichtingsmethodes
• Bedreigingen
• Vormelijke reacties in de privesector n.a.v. criminele daden van werknemers
• Case study: wetenschappelijke, industriële, bedrijfs- en economische spionage

Doelpubliek
Diplomatiek personeel, leden van raden van bestuur van middelgrote en grote bedrijven, economische beleidsmakers, particuliere beveiligers, risk officers

Onder de deskundige leiding van
Prof. Dr. Marc Cools, Vrije Universiteit Brussel, Brussels Diplomatic Academy & Universiteit Gent

IN SAMENWERKING MET

V.U.B. – BRUSSELS DIPLOMATIC ACADEMY

Realia
Wanneer?  Op donderdag 5 juni 2014 – 14.30 – 18.00 u
Waar?  Voka Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde – Medialaan 26 – 1800 vilvoorde – parking op het bedrijventerrein
Prijs:   125 € voor leden – 190 € voor niet-leden. Een aanwezigheidcertificaat van de VUB wordt voorzien. Bedrijven met vestiging in Vlaanderen kunnen een beroep doen op de KMO-Portefeuille.

Meer info

Louis Delcart, directeur Internationaal Ondernemen Voka Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde
Tel: 02 255 20 21 of @: louis.delcart@voka.be

Jan Vandoren, directeur Voka Metropolitan