logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Brussels Jazz Marathon: Wofo + Zygomatic

zaterdag, 24 mei, 2014 - 20:30
Klein Mercelis Theater, Elsene
Mercelisstraat, 13 - 1050 Brussel
jazzconcert
PRIJS: GRATIS
LOCATIE: KLEIN MERCELIS THEATER

WOFO (BE)

 

Wofo is een Gents kwintet dat - met een bijna ongewijzigde line-up - al 7 jaar aan de weg timmert en met zo'n 60 concerten een stevige reputatie heeft opgebouwd.

De muziek van Wofo is verwant aan die van Raymond Scott door de directe impact en het beeldend karakter. En eveneens, zoals Scott’s muziek, is het misschien geen echte jazz, maar het ruikt er wel naar.

Als 6de man in "The Wofo Quintette" werd multi-koperblazer Jon Birdsong uitgenodigd. Hij studeerde jazz en klassieke muziek aan de University of North Texas (VS). Daarna was hij als trompetspeler actief in New York en San Fransisco bij verschillende jazz- en popgroepen zoals Calexico en Beck. In 2003 verhuisde hij naar Antwerpen en werkte onder meer samen met Think of One, FES, Raymond Van Het Groenewoud, dEUS.

Maar wie is dan Raymond Scott ? Zijn naam zegt u wellicht niets, maar zijn muziek zal u zeker bekend in de oren klinken: die is namelijk ontelbare keren gebruikt allerlei cartoons: aanvankelijk vooral in de "Looney Tunes" en "Merry Melodies" (Bugs Bunny, Daffy Duck,...), later in o.a. Popeye, The Flintstones, Tom & Jerry, Batman, The Simpsons, …

Een uitgebreide biografie en info over Raymond Scott vindt u hier.

Bezetting:

  • Bassist: Xavier Verhelst (composities)
  • Klarinet: Mattias Laga
  • Tenorsax: Michel Mast
  • Piano: Pieter Baert
  • Drums: Toon Van Dionant 

 

ZYGOMATIC (BE)

“Electrifying Groove Originals”

Ze mengen jazz, soul, rock, funk en ver hierbuiten op een energieke manier. Akoestische en organisch, levendig en meeslepend, aardend en psychedelisch.

De band Zygomatik , gerund door bassist Piet Verbist, is zijn eerste project als  bandleider en componist. Door de jaren heen heeft hij deelgenomen aan vele verschillende muzikale projecten: van rock en soul over rechte jazz tot wereldmuziek ( tango, flamenco, Noord-Afrikaanse muziek) en vrije improvisatie .

Al die invloeden smelten samen in zijn composities waar intensiteit , groove en energie de belangrijkste ingrediënten zijn.

Piet verwijst zelf naar volgende invloeden: The Beatles, Ben Allison, Bootsy Collins, Charles Mingus, Curtis Mayfield, Dave Holland, Deep Purple, El Camaron De Isla, Frank Zappa, Henri Texier, The Meters, Miles Davis, James Jamerson, King Crimson, Led Zeppelin, Masada, Pink Floyd, Rabih Abou - Khalil, etc.

Bezetting:

  • Piet Verbist: leader, double bass, effects & compositions
  • Herman Pardon: drums
  • Bram Weyters: Fender Rhodes, effects

TIMETABLE

  • WOFO: 20:30
  • ZYGOMATIC: 22:00