Brusselse vrije universiteiten vieren 180 jaar ULB en 45 jaar VUB

vrijdag, 9 mei, 2014 - 18:00
Paleizenplein, Brussel

Nacht van de Verlichting

Noteer vrijdag 9 mei nu al in uw agenda !

Op vrijdag 9 mei 2014 vindt de tweede Nacht van de Verlichting/Nuit des Lumières plaats om 180 jaar ULB en 45 jaar VUB te vieren. Beide universiteiten nodigen hun studenten, personeelsleden, alumni en alle vrienden van VUB en de ULB uit om mee te komen feesten. Op het programma  staan vanaf 18 uur een massacantus, een groots banket en gratis concerten op het Paleizenplein voor het Koninklijk Paleis.

De studenten bijten de spits af met een massacantus van 18 uur tot 20 uur. Studenten en uiteraard ook vele oud-studenten die nog eens graag de traditionele studentenliederen uit volle borst meezingen.

In het Warandepark vindt vanaf 19 uur een groots banket plaats, waar we meer dan 1.500 VUB’ers en ULB’ers verwachten. In grote tenten in het hart van het park bieden indrukwekkende en overheerlijke buffetten voor elk wat wils.

VUB-personeelsleden en hun partner kunnen reserveren voor het banket tegen een gunsttarief van 25 euro per persoon. Het voordeeltarief geldt ook voor studenten. Externen betalen. 35 euro.
VUB-personeelsleden en studenten kunnen zich nu al inschrijven via vub45@vub.ac.be. In de e-mail wel duidelijk het aantal personen en alle namen vermelden. Instructies over hoe de (interne) betaling moet gebeuren, volgen daarna.

Music please!

Vanaf 20 uur  zullen drie groepen het Paleizenplein in vuur en vlam zetten . De groepen zijn gekozen door de VUB, door de ULB en door het comité van de ‘Nocturne de l’ULB’. Alle generaties zullen aan hun trekken komen!

Ook nog: een tentoonstelling over Nobelprijswinaar François Englert

Aan de hekkens tussen het Warandepark en de Koningsstraat is een openluchttentoonstelling gewijd aan ULB-professor emeritus François Englert, die in 2013 de Nobelprijs Fysica kreeg.  Hier kom je te weten waarom het Higgs-Englert-Brout-boson zo belangrijk is.
De tentoonstelling loopt van 9 mei tot 9 juni en is georganiseerd in samenwerking met het Brussels Gewest en de ambassade van Zwitserland.

De Dag van de Verlichting : een nieuwigheid!

Overdag op 9 mei verwelkomen VUB en ULB in het Warandepark leerlingen uit secundaire Brusselse scholen om ze te laten kennismaken met tal van wetenschappelijke experimenten. Professoren van beide universiteiten hebben de experimenten ontwikkeld. Jongeren kunnen op een interactieve manier de wonderen van de wetenschap ontdekken.

Meer info over de Nacht van de Verlichting? www.vub45.be