Campustalks #21: Diversity, why do we need it?

dinsdag, 21 oktober, 2014 - 12:00
kultuurkaffee
dienst cultuur
cultuur@vub.ac.be
Lezing

Gezien beleidsmakers zich steeds bewuster worden van het belang van diversiteit en gendergelijkheid, zette de Vlaamse Overheid het licht op groen om een Master in Gender en Diversiteit in te richten. Deze unieke interuniversitaire masteropleiding is een gemeenschappelijk initiatief van de vijf Vlaamse Universiteiten - KU Leuven, UAntwerpen, UGent, UHasselt en Vrije Universiteit Brussel - en wordt aangeboden als een eenjarig programma.

Niettemin gaat diversiteit verder dan alleen maar culturele diversiteit en speelt ze ook een rol in bijvoorbeeld politiek, economie en technologie.

In deze Campustalks proberen zeven sprekers de verschillende voordelen en nadelen van diversiteit en hun invloed op de maatschappij, innovatie, communicatie, enzoverder in kaart te brengen.

PROGRAMMA:

• 21 oktober 2014
  • Deuren: 12:00
  • Plaats: KultuurKaffee¬†
  • 12.00-12.45: Lunch
  • 12.45-13.45: Pecha Kucha Presentaties (Engels gesproken)

SPREKERS:

Dirk Geldof (UA, HUB & Karel de Grote-Hogeschool): Super-diversity. How migration changes our society.
Katrien Struyven & Catherine Coubergs (VUB): Diversity in education - differentiated instruction as a means to enhance learning4all.

Deelname aan de lunch (12.00-12.50h) kost 7 euro.

Klik hier om je voor de lunch te registreren. Er is geen registratie nodig als je alleen de Pecha Kucha wil bijwonen (vanaf 12:45 in KultuurKaffee).