logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

CLIL: ‘k vraag het aan

woensdag, 15 oktober, 2014 - 14:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
Faculteit: Arts and Philosophy
IDLO
02/629 24 32
idlo.nascholingen@vub.ac.be
https://www.vub.be/werken-studeren/idlo-nascholingen
IDLO nascholing

CLIL, of lesgeven in een andere taal, is vanaf dit schooljaar mogelijk in het secundair onderwijs. Geïnteresseerde scholen moeten een uitgebreid aanvraagdossier opstellen dat wordt gescreend door de Vlaamse overheid. In deze nascholing krijgen directies en leerkrachtenteams ondersteuning bij het opstellen van de dossiers. Deelnemers kunnen nadien hun aanvraagdossiers laten screenen, vooraleer ze ingediend worden.  

AANPAK

In deze nascholing krijgen directies en leerkrachtenteams ondersteuning bij het opstellen van de dossiers. Deelnemers kunnen nadien hun aanvraagdossiers laten screenen, vooraleer ze ingediend worden. 

NASCHOLERS

Prof. dr. Esli Struys, onderzoeker Faculteit Letteren & Wijsbegeerte, vakgroep Taal- en Letterkunde (TALK), Academisch Centrum voor Taalonderwijs (ACTo), Centrum voor Linguïstiek (CLIN), Centre for Neurosciences (C4N). Hij doet onderzoek naar de effecten van meertaligheid op het kinderbrein in ontwikkeling. Esli is tevens verbonden aan de lerarenopleiding van de Vrije Universiteit Brussel als didacticus.

Surmont Jill, onderzoeker onderzoeker Faculteit Letteren & Wijsbegeerte, vakgroep Taal- en Letterkunde (TALK), Centrum voor Linguïstiek (CLIN), Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT). Ze begeleidt scholen uit Brussel om de aanwezige linguïstische diversiteit te valoriseren. Daarnaast kijkt Jill hoe meertalig onderwijs de cognitieve ontwikkeling beïnvloedt, met nadruk op wiskunde.

PRAKTISCH

  • max. # personen: 10
  • doelgroep: directies en lerarenteams toekomstige CLIL-scholen
  • kostprijs: 50 euro
Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.

Contact Nascholingen

Voor administratieve en praktische vragen rond nascholingen en studiedag ingericht door IDLO kan je terecht bij 
mevrouw Nicole Van Sebroeck
Lok. 3B202 
Tel: 02 629 24 32
Fax: 02 629 36 36 
Nicole.van.sebroeck@vub.ac.be of idlo.nascholingen@vub.ac.be 

De  nascholingscoördinator is verantwoordelijk voor het nascholingsaanbod van IDLO. Voor inhoudelijke vragen kan je terecht bij
Dr. Eva Van Moer
Lok. 3B204 
Tel: 02-629 20 63
Fax: 02-629 36 36 
eva.van.moer@vub.ac.be