logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Complicaties bij implantaten

donderdag, 4 september, 2014 - 13:00
Campus: Brussels Health Campus
Tandheelkundige Kliniek
VUB TANDHEELKUNDE
02-477 49 39
tandheelkunde@vub.ac.be
nascholing voor tandartsen

ACCREDITERING deelgebied 6, 20 AE en 1, 10 AE aangevraagd

De succesvolle introductie van orale implantaten heeft geleid tot nieuwe pathologie in de peri-implantaire weefsels die het implantaat en de suprastructuur omgeven. Enerzijds is er mucositis, een reversibel plaque gerelateerde en met gingivitis vergelijkbare aandoening. Daarnaast is er peri-implantitis waarbij ook omgevend bot verloren kan gaan. De prevalentie van deze laatste aandoening wordt steeds vaker in de literatuur gerapporteerd. Net als parodontitis lijkt peri-implantitis een multifactoriële aandoening te zijn waarbij verschillende factoren een rol spelen. Tijdens deze cursus worden de risicofactoren alsook de behandelmogelijkheden toegelicht. Naast voornoemde biologische complicaties dient men in de praktijk ook rekening te houden met technische complicaties die al dan niet reversibel kunnen zijn; vnl. porseleinbreuk, loskomen en/of breuk van de abutmentschroef - en gelukkig zelden - implantaatbreuk. Frequente en minder frequente technische complicaties worden getoond aan de hand van casuïstiek met duidelijke terugkoppeling naar de mogelijke oorzaak.

DOCENTEN Interuniversitaire samenwerking o.l.v. Prof. Dr. J. Cosyn, Parodontologie en Orale Implantologie VUB en vorser UGent; Prof. Dr. H. De Bruyn, UGent.

DATUM Donderdag 4 september 2014 van 13u tot 18u. Onthaal met broodjes vanaf 12u30. 

PRIJS 150 euro. Koffie en broodjes inbegrepen.

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.
Bijlage: 
PDF icon THK2014.pdf

Inschrijven

  • U kan nu online inschrijven onderaan elke pagina per permanente vorming.
  • Inschrijven kan ten laatste 2 weken vóór aanvang van de cursus, tenzij anders vermeld.
  • Per kerende ontvangt u een schriftelijke bevestiging van uw inschrijving.
  • Ongeveer 6 weken voor aanvang van de vorming ontvangt u een factuur ter betaling en ter bevestiging van uw inschrijving.

Partners