Cone Beam CT voor tandheelkundige diagnose

tandheelkunde@vub.ac.be
nascholing voor tandartsen

ACCREDITERING deelgebied 3, 20 AE of 10 AE en deelgebied 0, 10 AE

Doel van de cursus is de tandheelkundige clinicus bewust te maken van de voordelen en de technische mogelijkheden van het gebruik van de Cone Beam Computed Tomography (CBCT). Het werkingsmechanisme van de CBCT en de verwante casuïstiek illustreren de fijnere diagnostiek die het gebruik van CBCT met zich meebrengen. Dit tegen de achtergrond van de conventionele radiografie. Uitgelegd en aangetoond wordt hoe een aangepaste behandelplanning aan de hand van CBCT opgemaakt kan worden.

Deelnemers worden vrijgesteld van deelname aan de basiscursus conebeam (basisworkshop in de cyclus van de opleiding)aangeboden in de interuniversitaire workshops door Prof. R. Jacobs te KULeuven.

DOCENTEN Prof. B. Vande Vannet, Orthodontie Vrije Universiteit Brussel, T. Clarijs, multidisciplinair expert, SCK • CEN Academy for Nuclear Science and Technology.

DATUM Donderdag 16 oktober 2014 van 13u30 tot 17u. Onthaal met broodjes vanaf 13u.

PROGRAMMA  Volumetrische beeldvorming in de tandheelkunde • Cone Beam CT en dosisWaarop letten bij Cone Beam? • Bijzondere reglementaire bepalingen inzake CBCT.

PRIJS 120 euro. Koffie, broodjes en syllabus inbegrepen.

VOORWAARDEN Maximum 80 deelnemers.

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.
Bijlage:
PDF icon THK2014.pdf

• U kan nu online inschrijven onderaan elke pagina per permanente vorming.
  • Inschrijven kan ten laatste 2 weken vóór aanvang van de cursus, tenzij anders vermeld.
  • Per kerende ontvangt u een schriftelijke bevestiging van uw inschrijving.
  • Ongeveer 6 weken voor aanvang van de vorming ontvangt u een factuur ter betaling en ter bevestiging van uw inschrijving.