Debat "Het belang van de humane wetenschappen in het secundair onderwijs"

dinsdag, 22 april, 2014 - 20:00 to dinsdag, 22 april, 2014 - 22:00
Aula Qc
Debat met aansluitende receptie

De nieuwe vereniging voor oudstudenten van de faculteit Letteren en Wijsbegeerte van de VUB organiseert, in samenwerking met de faculteit, op dinsdag 22 april een debat rond het belang van de humane wetenschappen in het secundair onderwijs.

De aanleiding hiertoe is de richting die de Vlaamse overheid aan het secundair onderwijs wil geven om zo de studenten meer en beter af te stemmen op de arbeidsmarkt.

Daar wij een groot belang hechten aan de humanistische waarden van de menswetenschappen, stellen we ons de vraag of dit wel wenselijk is. Hiervoor hebben we aan prof. Jean Paul Van Bendegem (Logica), prof. Bram Vanderborght (Ingenieurswetenschappen), Katrien Mondt (Innoviris) en Frans De Keyser (Actiris) gevraagd om met elkaar in debat te treden vanuit hun verschillende wetenschappelijke en professionele achtergronden.

Wij hopen hiermee zoniet een antwoord op onze vraag te vinden, op z’n minst alle mogelijke denkpistes te benaderen.

Na het debat zal nog een drankje aangeboden worden door de organisatie in het Kultuur Kaffee om nog informeel na te praten.

Graag hieronder inschrijven door je voornaam en naam op te geven.

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.