logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Dokter, mag ik U wat vragen? Darmkanker door overconsumptie van rood vlees?

maandag, 29 september, 2014 - 14:00
Campus: Brussels Health Campus
UZ Brussel
auditorium kiekens
upv
02 614 82 20
upv@vub.ac.be
http://upv.vub.ac.be
Lezing

Kan overconsumptie van rood vlees de kans op darmkanker groter maken? Dr. Daniel Urbain gastro-enterologie, UZ Brussel licht de kwestie toe in een lezing. 

In België ligt de consumptie van rood vlees hoog: de Belgen eten gemiddeld 640 gram rood vlees per week. Dat is dus te veel. Wie toch rood vlees eet, kiest het best voor vers vlees of in de vorm van bereid gehakt. Vetrijke charcuterie kan beter vermeden worden. Ter preventie van kanker is één van de belangrijkste aanbevelingen om de consumptie van rood vlees te beperken.

Na de uiteenzetting volgt een korte koffiepauze en de mogelijkheid tot vragen stellen.

Normale prijs: € 3

Euromut- en Partenaleden: gratis

UZ Brussel personeel: gratis

Personeel Vrije Universiteit Brussel: € 1

Studenten (alle): € 1

Inschrijven en betalen gebeurt ter plaatse.

Bijlage: 
PDF icon rood vlees.pdf