Evidence-Based Dentistry: Hype or Hope?

donderdag, 25 september, 2014 - 13:30
Campus: Brussels Health Campus
Tandheelkundige Kliniek
VUB TANDEELKUNDE
tandheelkunde@vub.ac.be
nascholing voor tandartsen

ACCREDITERING deelgebied 2, 20 AE aangevraagd

Evidence Based Dentistry (EBD) is dé slagkreet die ons werk en onze werkattitude in de toekomst zal bepalen. Wat betekent dit voor de tandarts ten velde? Hoe formuleer ik een zoekvraag, wat doe ik met de gegevens? Welk zijn de mogelijkheden, de grenzen en de uitdagingen van EBD? Hoe integreer ik wetenschappelijke gegevens in mijn dagelijkse praktijk? U krijgt meer inzicht in de zoektocht naar wetenschappelijke informatie (databanken, literatuur, toegang en toegankelijkheid), het lezen en interpreteren van wetenschappelijke artikels en afgeleide informatie (bv. commercieel). Verder volgt een lezing over basisbegrippen van medische statistiek, de realiteit achter het jargon en het verschil tussen significant en relevant. U kunt met een artikel waarover U vragen hebt, naar de oefeningen komen. Of u krijgt een voorbeeld uit de vakliteratuur aangereikt.

DOCENTEN Prof. Dr. P. Bottenberg, Restauratieve tandheelkunde VUB; Prof. Dr. W. Jacquet, Vrije Universiteit Brussel.

DATUM Donderdag 25 september 2014 van 13u30 tot 17u. Onthaal met broodjes vanaf 13u.

PROGRAMMA Theoretische achtergrond: Wat houdt Evidence-Based Dentistry in (EBD)? Statistiek voor tandartsen Oefening: kritische lectuur en begrip van wetenschappelijke informatie a.d.v.h. zelf aangebrachte of aangereikte artikels

PS Wenst u een artikel tijdens de cursus te bespreken, gelieve op voorhand faxen 02-4774902 of mailen pbottenb@vub.ac.be

PRIJS 120 euro. Koffie en broodjes inbegrepen.

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.
Bijlage:
PDF icon THK2014.pdf

• U kan nu online inschrijven onderaan elke pagina per permanente vorming.
  • Inschrijven kan ten laatste 2 weken vóór aanvang van de cursus, tenzij anders vermeld.
  • Per kerende ontvangt u een schriftelijke bevestiging van uw inschrijving.
  • Ongeveer 6 weken voor aanvang van de vorming ontvangt u een factuur ter betaling en ter bevestiging van uw inschrijving.