Flanders’ Future as a Knowledge Society (F2KS)

vrijdag, 28 november, 2014 - 08:30
Academiënpaleis
Hertogsstraat 1, 1000 Brussel
KVAB
International Conference

Op vrijdag 28 november 2014 organiseert de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten (KVAB) de internationale conferentie ‘Flanders’ Future as a Knowledge Society (F2KS)’. De conferentie vindt plaats in het Academiënpaleis in Brussel en staat onder leiding van de buitenlandse denker-catalysator Prof. Dr. José Mariano Gago.

Het programma behandelt drie thema’s: het STEM-onderwijs, de kennismaatschappij en de kenniseconomie. Vijf toonaangevende buitenlandse experten zullen de problematiek in een internationaal perspectief plaatsen en twee panels met Vlaamse stakeholders zullen het debat betrekken op de toestand in Vlaanderen.

De conferentie vindt plaats in het Engels, maar ook tussenkomsten in het Nederlands en/of het Frans zijn van harte welkom!

Keynote speakers

• Svein Sjoberg - Oslo University, Leader of the ROSE-project
  • Paul Caro - Former Scientific Director Cité des Sciences et de l’Industrie, Paris
  • Koen Debackere - Professor Innovation Management and Policy KU Leuven
  • Eric Corijn - City, Culture & Society, Founder COSMOPOLIS, VUB
  • Conny Aerts - Vice-Dean Communication & Outreach, Faculty of Science, KULeuven
  • Andrew Wyckoff - Director OECD’s Directorate for Science, Technology & Industry, Paris (tbc)
  • Joaquim Oliveira - Head OECD’s Regional Development Policy Division, Paris
  • Luc Soete - Former Director UNU-MERIT, Rector Magnificus Maastricht University

Het programma vindt u hier, en registreren kan hier

Wie meer info wenst, kan terecht op de website van de KVAB.