Flip je klas

IDLO
idlo.nascholingen@vub.ac.be
IDLO nascholing

Bij Flip Teaching of Reverse Education draait alles rond het omdraaien van de activiteiten die leerlingen binnen en buiten de les uitvoeren. Uitleg en instructies worden huiswerk (meestal in vorm van filmpjes), tijdens de les komt daardoor meer tijd vrij voor wat daarvoor huiswerk was: het actief verwerken van de leerstof via opdrachten maken, problemen oplossen, in groepjes werken, onderzoeken en samenwerken. Tijdens deze nascholing krijg je aan de hand van praktijkvoorbeelden een duidelijke beeld van wat Flip Teaching is en hoe je het kan gebruiken. Ook komen enkele digitale tools aan bod die de mogelijkheden van Flip Teaching nog verruimen.

• doelgroep: leraren alle graden secundair onderwijs, hoger onderwijs en volwassenenonderwijs
  • maximum deelnemers: 20
  • kostprijs: 50 euro
Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.

Contact Nascholingen

Voor administratieve en praktische vragen rond nascholingen en studiedag ingericht door IDLO kan je terecht bij
mevrouw Nicole Van Sebroeck
Lok. 3B202