HORSES (BE) + I AM OAK (NL)

zondag, 4 mei, 2014 - 19:30
KultuurKaffee
Concert

ZACHTZINNIGE ZONDAG @ KULTUURKAFFEE
PRIJS: VVK. €4 (REDUCTION/STUDENT) / €7 (EXCL. RESERVATIEKOST) ADK €6 (REDUCTION/ STUDENT) / €10
LOCATIE: KULTUURKAFFEE

HORSES (BE)

Vanuit de schaduwkant tovert Horses een prachtige, gelaagde en weemoedige sfeer tevoorschijn. Ze nemen hun publiek mee in de breekbare kwetsbaarheid van de eenzaamheid en de intrigerende kracht van rust en tijd is alom vertegenwoordigd. Eenmaal je alles uit je hoofd hebt gezet en luisteren en beleven op de eerste plaats staat, wordt je opgeslokt door de donkere mist die hun instrumenten weemoedig de zaal in laten glijden.

Singer-songwriter Bert Vliegen leidt zijn groep door een sober, diepzinnig en intiem avontuur dat de luisteraar niet onbewogen achterlaat.

Met debuutplaat ‘Crystal Clear Air’ levert Horses een sferische debuutplaat af die onder het waakzame oor van Robin Proper-Sheppard, (beter bekend alsSophia) vorm kreeg. Tien knappe songs op het kruispunt tussen Sparklehorse en Death Cab for Cutie.

I AM OAK (NL)

I am Oak uit Utrecht heeft net een rerelease van ‘Ols Songd’ achter de rug en met Thijs Kuijken aan het roer zijn alle muzikale puntjes op de i gezet. de oude liedjes werden opnieuw opgenomen. De nummers werden live al veelvuldig gespeeld, maar zijn niet eerder op een album uitgebracht.

Dat I am Oak perfectie nastreeft voel je: het baden in de nummers, die live over het publiek uitpsoelen als het ritmische gewieg van de zee, doen even de tijd stilstaan. De ruis valt zachtjes weg en alle puzzelstukken dwarrelen op hun plaats.

Muziek op zijn puurst.

“I am Oak klinkt als de Nederlandse uitloper van de Bon Iver van ‘For Emma, forever Ago’, Kings Of Convenience of – dichter bij huis –Isbells.” Damusic

AGENDA:

• Deuren: 19:30