• Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.
  • Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

Inaugurale lezing Leerstoel Gommaar Van Oosterwyck 2013-2014

vrijdag, 23 mei, 2014 - 14:30
Faculteit: Law and Criminology
Vrije Universiteit Brussel
U-residence, Gen. Jacqueslaan 271, 1050 Brussel
Opleiding Notariaat VUB i.s.m. Larcier en ING Privalis
evenementen.rc@vub.ac.be

De Faculteit Recht en Criminologie van de Vrije Universiteit Brussel heeft als eerbetoon aan Professor Gommaar Van Oosterwyck een leerstoel opgericht die zijn naam draagt.

Als Notaris, Voorzitter van de Antwerpse Conferentie van Notarissen, Vrederechter en Hoogleraar in het notarieel recht in de opleiding Notariaat van de Vrije Universiteit Brussel en als directeur van deze opleiding, heeft Gommaar Van Oosterwyck op het hoogste niveau de belangen van het notariaat en deze van de Vrije Universiteit Brussel steeds oprecht en toegewijd gediend.

Met deze leerstoel wordt een drievoudig doel beoogd: een hulde brengen aan Gommaar Van Oosterwyck, een gelegenheid scheppen voor notarissen en oud-studenten om de band met elkaar en met de leden van  de opleiding aan te halen en het woord geven aan een gastspreker die een onderwerp dat in rechtstreeks verband staat met het notariaat en daarmee verwante beroepen, op wetenschappelijke wijze behandelt.

Voor het academiejaar 2013-2014  zal Bart Wylleman de vijftiende leerstoel bekleden. Zijn voordracht draagt als titel "Aspecten van notarieel insolventierecht".

14u30    Onthaal

15u        Verwelkoming door André MICHIELSENS, notaris en directeur opleiding Notariaat VUB

Inleiding van de gastspreker door Prof. Hélène CASMAN, erenotaris, em. gewoon hoogleraar VUB en ULB

15u20    Aspecten van notarieel insolventierecht door Bart WYLLEMAN, raadsheer bij het Hof van Cassatie

16u30    Receptie, aangeboden door uitgeverij LARCIER

Praktische gegevens

Datum: Vrijdag 23 mei om 14.30 uur

Plaats: Vrije Universiteit Brussel, U-residence, Generaal Jacqueslaan 271, 1050 Brussel

Bereikbaarheid: De parking onder de U-residence is rechtstreeks bereikbaar via de Generaal Jacqueslaan 271, 1050 Brussel. Zie plan en meer info op www.vub.ac.be/infoover/campussen/etterbeek.html.

Openbaar vervoer:
- Trein: Station Etterbeek
- Tram 23 en 25 hebben een halte op de Gen. Jacqueslaan ter hoogte van de Campus
- Bus 95 stopt op de hoek van de Kroonlaan en de Gen. Jacqueslaan

Inschrijvingen

Erkenning permanente vorming is aangevraagd bij de Nationale Kamer van Notarissen (Nr. 14/18085),
de Orde van Vlaamse Balies (Nr. 2013-02613) en het Instituut voor Gerechtelijke Opleidingen.

Gelieve zich te registreren vóór 16 mei 2014. Deelname is gratis.