logo

Future talks

Wat brengt de toekomst? Antwoord op onze Future Talks 

Onze samenleving is in volle ontwikkeling. Ontdekkingen en nieuwe inzichten in de exacte wetenschappen, humane wetenschappen en life sciences volgen elkaar in het tempo van een sneltrein op. Onze VUB-experten maken deze ontwikkelingen elke dag van heel dichtbij mee, maar waar gaat deze sneltrein naartoe? We vroegen het 3 VUB-alumni, elk een autoriteit op hun vakgebied. Tijdens de Future Talks geven zij hun visie op ontwikkelingen in hun vakgebied en onze toekomst.

Wie zijn onze Future Talks experts? 

JORGEN D'HONDT

VUB-professor Jorgen D'HondtProfessor Jorgen D'Hondt is een wereldwijd erkend expert in stralings- en kwantumfysica. Hij doceert aan de VUB, waar hij aan het hoofd staat van de vakgroep Fysica en Sterrenkunde. Hij is directeur van het Interuniversitair Instituut voor Hoge Energieën (IIHE). In 2013 werd hij als enige Belgische wetenschapper geselecteerd om deel te nemen aan de Summer Davos van het World Economic Forum – een uitzonderlijke eer. Hij is tevens voorzitter van het CMS-experiment in CERN dat het Brout-Englert-Higgs deeltje heeft ontdekt. Sinds 2013 is hij ook voorzitter van de Jonge Academie, een vereniging van jonge toponderzoekers met focus op de context van wetenschappelijk onderzoek in al haar domeinen.

CAROLINE PAUWELS

VUB-professor Caroline PauwelsProfessor Caroline Pauwels is voorzitter van de vakgroep Communicatiewetenschappen van de VUB, waar ze sinds 1989 aan verbonden is. Ze is een alom erkende specialiste in Europese en nationale mediabeleidsproblematiek en de economie van de mediasector. Sinds 2000 is zij directeur van het onderzoekscentrum SMIT, een onderzoekscentrum dat zich specialiseert in de studie van informatie- en communicatietechnologieën en sinds 2004 deel uitmaakt van het Vlaams Excellentiecentrum iMInds, het interdisciplinair en interuniversitair instituut dat onderzoek doet naar nieuwe media en internettoepassingen.

KAREN SERMON

VUB-prof Karen SermonProfessor Karen Sermon is als teamverantwoordelijke verbonden aan het departement Embryologie en Genetica van de VUB. Het departement geniet wereldwijd een hoge reputatie als onderzoekslab en wordt beschouwd als een belangrijk centrum voor het stellen van pre-implantatie genetische diagnoses (PGD). Onlangs kwam Karen Sermon, samen met mede-onderzoekster Claudia Spits, nog in het wereldnieuws met de ontdekking van bijkomende genetische afwijkingen bij embryonale stamcellen.

Beleef een hartelijk weerzien!

Bijpraten met oude studiegenoten, opscheppen over je job bij je prof van vroeger of een bezoek aan je faculteit, het kan allemaal tijdens onze alumnidag!En de kids? Die breng je toch gewoon mee!

PROGRAMMA

14u00: Onthaal
15u00: Future Talks met Senior professors
16u00: Activiteit van de faculteiten
17u30: Apero/Vrije tijd
18u30: Diner@studenten restaurant

Schrijf je nu in

Onschatbare momenten, géén geld.

Een hele middag en avond vol activiteiten, ook voor de kinderen? Hoeft niet veel te kosten: 10 euro per volwassene. Plus nog eens 15 euro voor het avondmaal in het studentenresto. Kinderen betalen niets. Betalen, dat doe je via deze website,  ter plaatse aan een balie of met een overschrijving.

Schrijf je nu in →

Zo was het in 2012

Koppenlopen op de esplanade. Een tentoonstelling met foto’s uit de oude doos. Frank Vander linden die de hele Q in de ban krijgt. De eerste editie was gewoonweg een klapper.