logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

La Sera + The Spectors

woensdag, 21 mei, 2014 - 19:30
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
KultuurKaffee
Concert

DREAMPOP / GIRLGROUP / LO-FI PUNK POP
PRIJS: VVK. € 5 /8 (EXCL. RESERVATIEKOSTEN) ADK €7/11
LOCATIE: KULTUURKAFFEE

LA SERA (USA)

Chill wave, retro pop band Vivian Girls mag dan wel voltooid verleden tijd zijn maar de muzikale ambities van bassiste 'Kickball' Katy Goodman zijn nog steeds 'alive and kickin’.

Op 13 mei brengt Katy onder noemer La Sera een derde(solo)album uit op Hardly Art.  Album ‘Hour of the Dawn’ - opvolger van het charmante en catchy ’Sees The Light’ van twee jaar terug - nam ze vorige zomer op met Joel Jerome en de plaat heeft een vrolijker en vooral ruigere ondertoon dan zijn  melancholische voorganger.

“Its My Party’- Lesley Gore meets Black Flag, songtitels als '10 Headed Goat Wizard’ en‘Running Wild’, feedbackende gitaren gemengd met suikerzoete popmelodieën plus dito samenzang helemaal overgoten met een Californisch zonnetje!

THE SPECTORS (BE)

Net als bij La Sera staat bij The Spectors bassiste Marieke Hutsebaut aan het roer

In september vorig jaar trok ze een week lang naar Brooklyn, New York om er samen met Chris Urbanowicz (ex-Editors) de songs bij te vijlen en uit te puren. Daarna dook de band de La Chapelle Studios in. Nu is er een EP waarvan single Nico een eerste worp is en aan een stille opmars bezig in De Afrekening.

Van ijle badkamerdemo’s die wereldwijd de oren deden spitsen, via passages op DourBoomtown en Leffingeleuren tot het voorprogramma van My Bloody Valentine* in de AB... in nauwelijks één jaar tijd zijn The Spectors vanuit het niets de vaderlandse muziekscene binnengesijpeld als “damn good coffee... and hot”

 "Dromerige shoegaze met veel reverb en fuzz samengebald tot een wall of sound die soms duister en soms poppy klinkt. Kap wat surfinvloeden bij pakweg The Brian Jonestown Massacre, Slowdive of The Jesus And Mary Chain en dan ben je er ongeveer. Wij houden deze Bruggelingen alvast in ‘t oog." MotherLoveMusic 

TIMETABLE

Doors  19:30
The Spectors   20:30
La Sera  21:30