logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

MILLA BRUNE (BE) (DUO)

donderdag, 13 maart, 2014 - 19:30
klein Mercelis Theater
Mercelisstraat 13, 1050 Elsene
KultuurKaffee
02 629 23 25
cultuur@vub.ac.be
http://www.kultuurkaffee.be
Concert

Milla Brune

De Brusselse Milla Brune slaagde er dankzij uiteenlopende ervaringen en samenwerkingen in om haar eigen muzikale wereld te creëren. Met Zap Mama trad ze jarenlang op in alle uithoeken van de wereld. In 2006 verzorgde ze het zanggedeelte van de Europese tournee van de Amerikaanse rapper Guru en diens Jazzmataz-project en een jaar later begeleidde ze de Belgische rapper Baloji als leadzangeres tijdens zijn tournee door Europa, Canada en Brazilië.

In 2009 bracht ze zo een eerste solo-EP uit, boordevol Nu-Soul invloeden: ‘There’s love’. Op haar nieuwe EP ‘The other woman’ experimenteert ze met minimalistische, akoestische muziek. De kracht, gevoeligheid en breekbaarheid van haar stem geven de composities een extra dimensie.

Of je het nu pop, soul, urban of jazz noemt, haar werk is een weerspiegeling van oprechte emoties.

Line up:

  • Milla Brune (zang)
  • Alexandre Arakis (gitaar)

SUPPORT: LITTLE DOTS (BE) <TRIO>

Little Dots ontstond toen gitarist Pablo Casella en saxofonist Tom Callens na het horen van van haar engelachtige stem, besloten om voor Sophia Ammann nummers te schrijven. Gaandeweg groeide deze eerste aanzet een uitwisseling tussen drie mensen met een gedeelde liefde voor eerlijke akoestische songs. Luister en hoor een subtiele mélange van Feist, The Beatles en Portishead.

2014 belooft een veelbetekenend jaar te worden voor de groep. Niet alleen zijn ze op dit eigenste moment Artist in Residence in AB, hun debuutplaat, opgenomen door Frederik Segers (Members of Marvelas, Stadt, Sioen) relaesen ze later dit voorjaar. 

Little Dots. Bescheidener kan een groepsnaam nauwelijks klinken. Maar bescheidenheid siert. En een zin zonder full stop is nu eenmaal geen zin. De muziek van Little Dots komt ook zachtjes binnen. Maar wél met een bedwelmend effect’.

- Kurt Overbergh, Artistiek Directeur AB. 

Line up:

  • Sophia Ammann: vocals
  • Pablo Casella: gitaar, backings & extras
  • Tom Callens: saxofoon 

In samenwerking met  cultXL. Met de steun van Maïte Morren, Schepen van Nederlandstalige Aangelegenheden, het college van Burgemeester en Schepenen van Elsene.