logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

MiXeD Cartoons by Norbert Van Yperzeele

woensdag, 2 april, 2014 - 09:00 to vrijdag, 11 april, 2014 - 18:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
Gebouw D
trappenhal

Norbert van Yperzeele (VYP). Cartoontentoonstelling VUB 

 

Locatie: Trappenhal gebouw D, VUB
Prijs: GRATIS
Wanneer: van 2 tot en met 11 april
 

Van 2 tot 11 april kan je in de trappenhal van gebouw D, op de VUB, het werk van cartoonist Norbert Van Yperzeele bewonderen. Zijn pure humoristische cartoons wisselt hij af met cartoons die sociale thema’s aansnijden. Zo plaatst Van Yperzeele ook serieuze en belangrijke onderwerpen in een humoristische context.

Norbert heeft er een lang en bewogen parcours opzitten als cartoonist. Hij werkte als illustrator en cartoonist voor verschillende kranten, nam deel aan enkele cartoonwedstrijden in de jaren 70 en werkte ondertussen aan de VUB. Hij won enkele prijzen, maar toch stopte zijn prille carrière als cartoonist eind de jaren zeventig – zijn job aan de Vrije Universiteit Brussel slorpte immers teveel tijd op. Hij stopte echter nooit met tekenen, maar pas in 2005 deed hij weer mee aan internationale cartoonwedstrijden.

Je kan vandaag de dag gerust stellen dat Norbert zijn sporen heeft verdiend in de cartoonwereld. Hij won sinds 2005 tal van internationale cartoonprijzen en awards. Zijn ereprijzen en nominaties zijn dan ook niet meer op één hand te tellen. Landen als China, Polen, Italië, Servië, Rusland, en Argentinië hebben tegenwoordig zijn cartoons in hun verzamelingen zitten!

  • Special Prize Stuttgart Award -- ’The world of Wine’, Stuttgart, Germany 2008
  • Best Belgian Cartoonist, ECC-Kruishoutem -- ‘Sand, Pebble & Gravel’ 2009
  • 3rd Prize "Noviye Izvestia" International Cartoon Competition -- 'Laughter through crisis' - Moscow, 2009  
  • Award of Excellence  Xinmin Evening News ‘Aishu Cup’ EXPO2010 Cartoon Contest – “Better city, better life”, Sjanghai-China 2010

Heb je zin gekregen om zijn werken te bewonderen, twijfel niet en zak dan zeker eens af naar de trappenhal van Gebouw D tussen 09:00 en 18:00 in de periode van 2 tot en met 11 April.