logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Nascholing IDLO: Maak kennis met GeoMobiel!

maandag, 16 juni, 2014 - 13:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
Faculteit: Interfaculty Department for Teacher Education
Nascholing IDLO

Vanaf volgend schooljaar gaat het GeoMobiel-project van start. GeoMobiel biedt verschillende doe-activiteiten aan rond geomatica voor leerlingen van de 3e graad van het secundair onderwijs en wil op die manier jongeren warm maken voor een job in de geo-ICT-sector. Deze nascholing laat leerkrachten toe om kennis te maken met GeoMobiel en, nog voor het project echt van start gaat, zelf een GeoMobiel-workshop te volgen. Voor meer info over het project kan je alvast terecht op www.geomobiel.be.  

PRAKTISCH    

  • doelgroep: leerkrachten 3e graad uit ASO en TSO (wetenschappelijk/technische richtingen)
  • prijs: gratis (er wordt geen lesmateriaal meegegeven; de werkbladen van de workshop wel)
  • maximum 15 deelnemers

AANPAK    

Na een korte inleiding van het project, kruip je als leerkracht in de huid van de leerlingen en ga je zelf aan de slag in één van de workshops waarmee we volgend jaar naar de scholen gaan. Aan de hand van begeleidende filmpjes, een werkbladenbundel en GIS-software ga je doorheen de verschillende opdrachten en vragen. Op het einde wordt tijd voorzien voor feedback. 

NASCHOLER    

Koen De Munter is master in de Geografie en is verbonden aan de onderzoeksgroep Cartografie en Geo-informatiekunde van de VUB. Gedurende zijn opleiding groeide zijn interesse voor de toepassingen en mogelijkheden van geo-ICT. Hij werkte mee aan de ontwikkeling van de GeoMobiel-workshops en zal als lid van het GeoMobiel-team ook instaan voor de begeleiding van de workshops in de scholen, die van start gaan in september 2014. 

DOELGROEPEN 

leerkrachten 3e graad uit ASO en TSO (wetenschappelijk/technische richtingen)

PRIJS 

gratis

LOCATIE 

Vrije Universiteit Brussel, Campus Etterbeek, Pleinlaan 2, 1050 Brussel

INSCHRIJVEN 

Online inschrijven http://www.vub.ac.be/iPAVUB/IDLO/inschrijving.html